phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

11:38
Застереження від дієтологів - чи можна запивати їжу чаєм або кавою
Аби починати свій день енергійно та без неприємних відчуттів у шлунку, в Асоціації дієтологів України радять снідати корисними стравами, які багаті на поживні речовини. Це можуть бути вівсянка, яйця, фрукти, йогурти тощо.

Однак більшість українців до сніданку заварюють собі каву, або запарюють чай. Чи можна запивати їжу кавою, або чаєм, розповіла відома дієтологиня. Оптимальним часом для сніданку вона вважає проміжок часу між 7 та 9 годинами ранку.

Пропуск сніданку може принести більше шкоди, ніж користі: Це порушує нормальний циркадний ритм, який у здорових людей починається з ранкового почуття голоду.

Крім того, ми фізично більш активні вранці й в першій половині дня, і можемо витрачати отриману енергію, а не конвертувати її в жирові відкладення. Постійний пропуск сніданку може привести до не зниження, а навіть до набору ваги. Це прямий шлях до порушення обміну речовин і, як наслідок, до ожиріння і діабету.

Вона каже, що для здорового сніданку підходять продукти багаті на клітковину. Це можуть бути каші з цільного або плющеного зерна, які потрібно зварити, а не просто залити гарячою водою або молоком. До каші можна додати яйця або сир, овочі, фрукти, горіхи, авокадо.

Про здоровий сніданок можна подбати з вечора: змішайте плющену вівсянку з натуральним йогуртом та помістіть на ніч в холодильник. Вранці додайте в кашу трохи фруктів та горіхів й корисний сніданок гарантовано.

Також корисним буде сніданок з яєць, до страв з яких варто додавати овочі та шматок цільно-зернового хліба.

Для здорового сніданку підходять сир, тверді сири, рослинний білок з бобових овочів, а також шматочок червоної риби. Така білкова їжа, стимулює більше вироблення пептиду YY, який дасть вам відчуття ситості на довше.

Сніданок можна запити будь-яким улюбленим напоєм, але в міру. Велика кількість рідини може викликати переповнення шлунку й погіршити перетравлення їжі. Під час сніданку краще відмовитися від напоїв, що містять цукор. Добавки у вигляді молока або вершків у каву в невеликій кількості теж допустимі, але знову ж таки, якщо у людини немає проблем зі здоров’ям, інсуліно-резистентності та вона не в процесі схуднення.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 172 | Додав: adminA | Теги: кава, дієтолог, Застереження, їжа, запивання, чай | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]