phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

07:07
Зняти стрес та нервове напруження допоможуть ці продукти: список

мед Стрес є невід’ємною частиною життя кожної людини. Однак постійний стрес може стати причиною гормонального дисбалансу і серйозних проблем зі здоров’ям.

Позбутися стресу допомагає відпочинок, здоровий сон, йога, медитації та інші релаксаційні техніки. Продукти, які ви вживаєте, також можуть впливати на ваш стан, допомагаючи зняти стрес і нервове напруження.

Мед

Мед – це продукт, що має велику кількість переваг для здоров’я. Однак мало кому відомо, що мед також допомагає розслабитися фізично й емоційно. Відомо, що мед містить велику кількість триптофану, речовини, корисної для нервової системи. Крім того, мед є відмінним джерелом калію, елемента, здатного знижувати рівень гормонів стресу в організмі.

Овочевий суп

Суп також належить до продуктів, що допомагає зняти нервове напруження. Крім того, овочевий суп допомагає тілу боротися із захворюваннями та інфекціями, одними з основних чинників тривожності та занепокоєння багатьох людей.

Молоко

Склянка теплого молока може забезпечити швидкий заспокійливий ефект. Тепле молоко містить триптофан, з’єднання, що підвищує вироблення серотоніну. Відомо, що серотонін відповідає за настрій та якість сну.

Вівсянка

Речовини, що містяться у вівсяній каші, здатні посилювати засвоєння триптофану. Це, у свою чергу, підвищує вироблення серотоніну, хімічної речовини, що допомагає організму розслабитися. Крім того, вівсянка містить вітамін В6, відомий антистресовий вітамін.

Риба

Скумбрія, тунець, лосось, сардини та оселедець містять велику кількість омега-3 жирних кислот. Омега-3 допомагають підвищити рівень серотоніну і знизити рівні кортизолу та адреналіну. Крім того, омега-3 допомагають знизити високий кров’яний тиск.

Банани

Банани містять велику кількість калію та магнію, які є природними міорелаксантами. Банани допомагають розслабитися і фізично, і психологічно. Крім того, в бананах також міститься триптофан, речовина, що сприяє вивільненню серотоніну в мозку.

Селера

З давніх часів селера використовується як продукт, який допомагає зняти стрес і нервове напруження. Селеру також рекомендується включити до своєї дієти людям, що страждають від високого кров’яного тиску.

Темний шоколад

Темний шоколад допомагає вашому організму виробляти гормони щастя: серотонін, дофамін та ендорфіни. Рекомендується вибирати шоколад із 70% вмістом какао.

Горіхи та насіння

Горіхи та деякі насіння містять велику кількість магнію, селену, цинку, вітаміну Е та вітамінів групи В, які допомагають розслабитися і знизити рівень стресу.

Яйця

Як і молоко, яйця є джерелом амінокислот, які мають розслаблюючі властивості. Крім того, продукт забезпечує організм білком та необхідними вітамінами.

Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 372 | Додав: radymo | Теги: стрес, користь, нервове, продукти, напруження | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]