phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:11
Зв'язок між режимом сну та рівнем зарплати знайшли вчені
Вчені з Університету Аалто (Фінляндія) встановили, що люди, які від природи воліють пізно лягати спати, мають більше шкідливих звичок для здоров'я, що пов'язано зі зниженням заробітної плати. Результати дослідження були опубліковані у журналі Economics and Human Biology.

Дані, використані вченими, було взято з популяційного когортного опитування фінів 1966 року. У результаті автори мали в своєму розпорядженні інформацію про хронотип 5 тис. учасників, їх звички та розмір зарплат. Хронотип - індивідуальні, еволюційно вироблені та генетично зумовлені особливості добових ритмів організму. Прийнято виділяти жайворонків, сов та людей зі змішаним хронотипом.

Дослідники виявили, що наявність вечірнього хронотипу має непрямий вплив на заробітну плату. Люди, які пізно лягають спати, більш схильні до нездорової поведінки, такої як менша фізична активність, куріння та вживання більшої кількості алкоголю. Вони також частіше страждають від безсоння. Це позначається на їхній заробітній платі – вона як правильно менша, ніж у людей-жайворонків.

У майбутньому автори проведуть ще одне дослідження, щоб встановити причинно-наслідкові зв'язки такої закономірності.
Категорія: Сімейні поради | Переглядів: 635 | Додав: radymo | Теги: зарплата, сон, режим | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]