phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

16:32
Ожиріння викликає отупіння - встановили британські науковці

Британські вчені встановили, що люди з надмірною вагою входять до групи ризику по розумовим захворювань.

У проведеному вченими дослідженні брали участь більше 6 тис. британців у віці від 35 до 55 років. Протягом 10 років учасники тричі проходили тест на розумову активність.

У результаті з'ясувалося, що у людей, які страждають ожирінням, зниження швидкості когнітивних процесів відбувається швидше, ніж у людей з нормальною вагою.

Експерти поки не впевнені в тому, що саме є причиною взаємозв'язку між ожирінням і спадом розумової діяльності, але висувають припущення, що виною тому можуть бути деякі порушення обміну речовин.

"Для того, щоб зрозуміти, наскільки важливо вплив генетики того чи іншого досліджуваного, а також тривалості періоду ожиріння на такі когнітивні функції як мислення і пам'ять, потрібно провести ще кілька тестів", - відзначають експерти.

Додамо, що існуючі продовольчі системи заохочують раціони харчування, які спричиняють появу надмірної ваги та ожиріння, через які в світі помирає більше людей, ніж від недоїдання. Про це йдеться в доповіді спеціального доповідача ООН з питання про право на харчування Олів'є де Шуттер.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1713 | Додав: admin | Теги: отупіння, ожиріння | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]