phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:33
Порада: Чи корисна дієта без солі

Експерти Кохрановського співробітництва, які проводили дослідження впливу дієти без солі на рівень артеріального тиску, концентрацію холестерину, ліпопротеїдів низької і високої щільності в крові, а також деяких гормонів (катехоламінів, альдостерону і реніну), виявили, що дієта без солі протягом двох тижнів сприяє зниженню систолічного і діастолічного тиску незалежно від расової приналежності.

Крім того, дієта з низьким вмістом солі сприяє підвищенню в крові концентрації гормонів наднирників (адреналіну і норадреналіну), а також холестерину і тригліцеридів. Варто відзначити, що всі результати отримані за підсумками досліджень тривалістю не менше 2-х тижнів.

У деяких випадках у досліджуваних представників негроїдної раси артеріальний тиск знижувався більш істотно.

Таким чином, дієта без солі сприяє зниженню артеріального тиску, однак при цьому незначно підвищується рівень потенційно небезпечних гормонів і речовин, таких як катехоламіни і холестерин. Так що, питання про користь низькосольової дієти вимагає подальшого вивчення, незважаючи на те, що артеріальний тиск знижується.

Проте можна зробити висновок, що низькосольова дієта попереджає розвиток гіпертонічної хвороби та інших серцево-судинних захворювань. Відмінним варіантом низькосольової дієти є сироїдіння, яке не тільки буде профілактикою артеріальної гіпертензії, але корисно для вашої травної системи.

Дізнатися вміст холестерину ви можете за допомогою тесту Ліпоскан, а концентрацію різних мікроелементів в крові - за допомогою тесту на мікроелементи, що проводять фахівці в клініці.


Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 2361 | Додав: radymo | Теги: дієта без солі | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]