phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

17:47
7 простих правил - як уникнути виснаження

Як вирішити всі проблеми, що, наче грім, валяться на вас звідусіль, не загнавши себе в глухий кут?

Ви, мабуть, не раз чули фразу “Працюй мудро, а не тяжко”. Хоча працьовитість та наполегливість вважаються однією з найкращих особистих якостей працівника, а якщо ви – підприємець, – це взагалі обов’язкова умова успіху, все ж іноді перевтома та понаднормова робота можуть призвести до виснаження. Щоб вирішити дилему: як поєднати кількість та якість запланованої  роботи, і уникнути при цьому тотального виснаження, ми підготували для вас декілька корисних порад.

Робіть більше перерв

На перший погляд ця порада може здатися непродуктивною, проте дозволяючи собі кілька коротких перерв під час виконання складного завдання, ви довше залишаєтеся зосередженими а також даєте можливість своєму тілу відновити енергію, яка вам так необхідна.

Складіть перелік справ, які ви плануєте зробити

Це не тільки звільнить ваш мозок від плутанини думок, а й допоможе вам не забути завершити якесь із завдань або ж вчасно нагадає про терміни виконання. Спробуйте написати перелік ввечері, перед  важким днем. Таким чином ви краще сплануєте весь день.

Складіть перелік справ, які вам не можна робити

Можливо, ця порада здасться вам дивною, проте вона точно допоможе вам зосередитися на запланованих завданнях. Запишіть такі речі, як, наприклад, “не заходити в соціальні мережі” або “триматися подалі від телефону”. Такий перелік можна створювати хоч щодня, у відповідності до справ, які вам необхідно завершити. Ця порада вбереже вас від даремного витрачання часу і зробить вас зосередженішими.

Аркуш паперу та олівець завжди повинні бути поруч

Існує безліч речей, про які ми постійно повинні пам’ятати. Замість того, щоби тримати цей величезний масив інформації в голові, спробуйте записати його на папері, нехай на ньому будуть номери телефонів, терміни, і всілякі інші справи, які треба виконати. Ви здивуєтесь, наскільки ефективним виявиться цей спосіб: можна просто прогорнути кілька сторіночок і згадати все, не засмічуючи свої думки великою кількістю випадкової інформації.

Делегуйте справи

Ця порада може бути складною для виконання, особливо якщо ви звикли тримати все завжди під контролем та свято вірите в приказку “хочеш виконати роботу добре – зроби її сам”. Проте ви, на жаль, не супергерой і не можете розірватися. Повірте, є люди, здатні виконати завдання не менш відповідально, ніж ви.

Не пересиджуйте довше запланованого часу

Під час складання переліку справ, які ви плануєте зробити, відводьте на завдання трішки більше часу, ніж вам насправді потрібно. Це “прикриє” вас у випадку виникнення непередбачуваних ускладнень.

Відпочивайте

У вас обов’язково повинен бути хоча б один день впродовж тижня, коли ви повністю забуваєте про всі справи. Вони нікуди не втечуть, а от вам і, особливо, вашому тілу потрібен відпочинок. Проведіть цей день позитивно, не думайте про роботу, лише про щось справді приємне та хороше. Таким чином, повернувшись наступного дня до роботи, ви відчуєте неабиякий прилив сил та енергії.

І запам’ятайте: працювати мудро, а не тяжко – ось секрет вашого успіху!

 
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1318 | Додав: adminA | Теги: як уникнути виснаження | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]