phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

22:35
Чому не потрібно боятися протягів - Супрун розповіла

 

В.о. міністра охорони здоров’я, лікар Уляна Супрун розповіла, чому протяги нічим не загрожують здоровій людині і чим шкідливе замкнене приміщення.

Розставила «всі крапки над і» щодо адаптації до весняної погоди Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook.

У своєму пості лікарка написала про те, що протяг не є чимось поганим, а закрите приміщення, навпаки, шкодить тим, хто в ньому перебуває.

«Сам по собі протяг не є чимось поганим. Як не є поганим і вітер. Адже люди найчастіше хворіють від інфекцій, які є в повітрі, а не від самого повітря. Якщо його постійно уникати, сидіти в замкненому приміщенні та закутуватися в одяг, – ви, навпаки, робите себе більш вразливим – гірше сприймаєте перепади температури повітря та можете швидше підхопити застуду», – написала Уляна Супрун.

У пості вона зазначила, що потрібно робити, щоб залишатися стійким до хвороб і тримати організм у тонусі.

«Потрібно частіше дихати свіжим повітрям. Для цього будь-яке приміщення необхідно час від часу провітрювати. І якщо ви під час цього ненадовго потрапите під протяг – нічого страшного не відбудеться», – додала лікарка.

Також Супрун розповіла, за яких обставин через вітер можна захворіти. Причиною можуть стати дуже сильні його пориви.

«Тривале переохолодження або ж сильний потік повітря, спрямований, наприклад, в область шиї чи обличчя. Тоді й за 10 хвилин можна захворіти. Адже це загрожує запаленням м’язів, нервів і може активізувати збудники хвороб, які є в організмі», –зазначила вона.  

«Головне – забезпечити у приміщенні постійну рециркуляцію повітря та не нашкодити комфорту одне одного. Якщо вам неприємно сидіти біля відчиненого вікна – не змушуйте себе й пересядьте туди, де не дме»,  – порадила Уляна Супрун.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 770 | Додав: adminA | Теги: не потрібно боятися протягів, Супрун | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]