phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

10:32
Дефіцит вітаміну В12: головні ознаки
Вітамін В12 лежить в основі низки біологічних процесів, включаючи збереження неврологічної та нервової систем. При зниженні його рівня ці процеси починають порушуватися, що призводить до низки ускладнень зі здоров’ям. Деякі ознаки дефіциту В12 можуть виявлятися на обличчі.

Нестача вітаміну B12 широко поширена серед людей похилого віку. Якщо це захворювання не лікувати, воно може призвести до серйозних серцевих та неврологічних проблем. На щастя, симптоми швидше за все з’являться на початкових стадіях дефіциту. Є дані, що вони можуть включати посмикування обличчя, лицьовий біль та набряки навколо очей.

Згідно з дослідженнями, дефіцит вітаміну В12 може викликати ізольовану лицьову невралгію — стан, який викликає болючі відчуття, схожі на удар струмом, на одній стороні обличчя.

В12 допомагає організму позбутися затримки води завдяки своїм сечогінним властивостям, тому без нього можуть виникати набряки. Крім цього вважається, що у людей з нестачею вітаміну B12 під очима більш виражена блідість шкіри.

Існують докази того, що низький рівень вітаміну B12 може викликати посмикування обличчя, що, ймовірно, відбувається в міру поступового пошкодження лицьових нервів.
Категорія: Корисні поради, як гарно виглядати | Переглядів: 292 | Додав: radymo | Теги: вітамін В12, дефіцит | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]