phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

11:10
Як безкоштовно пройти онкодіагностику пояснила Нацслужба здоров’я

Рання діагностика онкології з 2020 року буде безкоштовною в рамках Програми медичних гарантій. Її пройти можна буде усім, хто матиме направлення і досяг певного віку.

Про це йдеться у повідомленні Національної служби здоров’я, пише Укрінформ. Інструментальні дослідження для ранньої діагностики новоутворень визначено пріоритетними напрямами, і будуть безоплатними для українців. На це у Програмі медичних гарантій, що у повному обсязі запрацюють у 2020 році, виділено близько 1 мільярда гривень.

Йдеться про мамографію, гістероскопію, езофагогастродуоденоскопію, колоноскопію, цистоскопію та бронхоскопію. На таку діагностику слід обов’язково отримати направлення від сімейного лікаря або іншого лікуючого лікаря. Підставою для проведення безоплатних інструментальних досліджень є також вік пацієнта.

Мамографія призначається жінці від 40 років та старше, гістероскопія – від 50 років та старше. Езофагогастродуоденоскопія, цистоскопія, бронхоскопія для пацієнтів від 50 років і старше, колоноскопія – від 40 років і старше. Усі обстеження будуть проводитися із дотриманням стандартів знеболення.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 404 | Додав: radymo | Теги: здоров’я, нацслужба, безкоштовно, онкодіагностика | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]