phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

15:25
Як залежність від погоди вбиває організм - лікарі розповіли
Метеочутливість особливо загрожує людям з хронічними захворюваннями і пенсійного віку

Це все через погоду!

Серцево-судинна система з її складними процесами чутлива до погоди. Наприклад, сильна спека або холод становлять небезпеку для людей похилого віку та хронічно хворих пацієнтів.

- Люди, чий організм ослаблений через старість, хронічні захворювання, такі як ревматизм, астма і серцево-судинні захворювання, низький або високий тиск, схильні до погодних умов, - підтвердив медичний метеоролог, професор Андреас Мацаракіс з Німеччини.

Перепади температур і тиску

З віком кровоносні судини стають жорсткішими, а аномальні перепади температури викликають розширення в спеку або звуження в мороз периферичних кровоносних судин, і можуть викликати скачки артеріального тиску.

- Люди з гіпертонією особливо страждають в період спеки, тому що кров'яний тиск у них сильно підвищується. Але, може бути і зворотне: коли через високі температури розширюються судини, і тиск, навпаки, різко падає, що може привести до непритомності, запаморочення або аритмії, - каже директор клініки серцево-судинних захворювань з Мюнхена професор Херіберт Шункерт.

Що з цим робити?

В'язкість крові збільшується при високих температурах через втрату рідини. При низьких температурах судини звужуються, що призводить до зниження швидкості кровотоку, включаючи застій крові в венах і, як наслідок, збільшується ризик утворення згустків і венозного тромбозу.

Кардіологи рекомендують пацієнтам із захворюваннями серцево-судинної системи і літнім людям пити достатньо води, як в жаркі, так і в морозні дні. Але в міру, адже надмірне споживання рідини може бути теж небезпечне для людей із захворюваннями серця.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 299 | Додав: adminA | Теги: лікарі, залежність від погоди вбиває органі | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]