phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:57
Хто схильний до захворювання - група крові впливає на ризик виникнення інсульту
Вчені назвали людей, найбільш схильних до інсульту

Інсульт є однією з найпоширеніших причин смерті. Щороку у світі зростає кількість молодих людей, у яких виникає інсульт. Нещодавно вчені з'ясували, що група крові людини пов'язана із ризиком виникнення інсульту у молодому віці.

Вчені вивчили всі дані людей віком до 60 років, які зіткнулися з ішемічним інсультом, що виник унаслідок блокування кровотоку в мозку. Дослідження показало, що група крові впливає на ризик виникнення інсульту в молодому віці.

Доктор Стівен Дж. Кітнер та його колеги визначили генетичні варіанти, пов'язані з інсультом, та виявили зв'язок між раннім початком інсульту та ділянкою хромосоми, що включає ген, що відповідає за формування групи крові.

Дослідження показало, що з раннім інсультом найчастіше стикаються люди, які мають II групу крові. Також підвищений ризик мають люди з ІІІ групою. Після коригування статі та інших факторів дослідники виявили, що люди з ІІ групою крові мали на 16 відсотків вищий ризик раннього інсульту, ніж люди з іншими групами крові. А у людей з І групою крові ризик інсульту був на 12 відсотків нижчим.

Поки що вчені не можуть сказати, чому II група крові створює більш високий ризик виникнення інсульту. Дослідники припускають, що це пов'язано з факторами згортання крові.

Існують неприємні запахи тіла, які з'являються без особливих причин, і можуть попереджати про певні захворювання та загальні проблеми зі здоров'ям. Раніше ми розповідали, до яких запахів власне тіла краще "принюхатися" та звернутися до лікаря.
 
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 257 | Додав: adminA | Теги: група крові, захворювання, інсульт | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]