phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

18:17
Коли задишка може говорити про аневризм головного мозку - лікар розповів
За підозри на таке захворювання необхідно провести ранню діагностику та зробити МРТ, зазначив він.

Задишка допомагає врятуватися від гіпоксії, це свого роду захисний механізм нашого організму. Часто такий стан може спровокувати банальна тривожність, але нерідкі випадки, коли симптом свідчить про серйозне захворювання, розповів лікар-отоларинголог, пульмонолог, доктор медичних наук.

"Якщо людина йде по рівній поверхні і їй не вистачає кисню або вона піднялася тільки на один поверх, то це вже середня форма задишки. Але задишка буває навіть у спокої, коли людина сидить, лежить. Це вже крайній ступінь задишки, і в цій ситуації такого пацієнта потрібно навіть госпіталізувати для обстеження".

Подібні порушення ритму дихання можуть говорити про збої в роботі щитовидної залози, гіпертонічній хворобі, бронхіальній астмі або пневмонії.

Але одна з небезпечних причин задишки — аневризм головного мозку, каже лікар. Це дуже рідкісне ускладнення судинної патології та небезпечне для людини. Хвороба може закінчитися крововиливом та призвести до смерті.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 222 | Додав: adminA | Теги: задишка, Лікар, аневризм головного мозку | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]