phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:22
Корисні властивості кисло-солодких плодів - алича
Лікарі рекомендують влітку вживати більше фруктів та ягід. Особливо варто звернути увагу на аличу, адже вона має багато корисних властивостей для організму. Про переваги цього фрукта розповідаємо у нашому матеріалі.

Алича: 6 корисних властивостей

Допомагає схуднути

Алича має приблизно 40 ккал на 100 г і менше 1% жиру. Це чудовий продукт при схудненні, оскільки він забезпечує організм клітковиною, яка зменшує всмоктування жиру в кишечнику.

Багата вітаміном С

Стигла алича містить велику кількість вітаміну С, який сприяє зміцненню імунітету. Цей вітамін має сильну антиоксидантну дію, а також захищає організм від розвитку хронічних захворювань.

Корисна для травлення

Алича вважається природним пребіотиком. У вмісті цього фрукта багато пектину - неперетравлюваного рослинного матеріалу, який залишається незмінним під впливом травних ферментів.

Пектин сприяє ферментуванню в товстій кишці, вивільняючи корисні сполуки, які живлять там корисні бактерії. Ці пребіотичні властивості допомагають підтримувати здоров'я травної системи.

Допомагає при запорах і геморої

Враховуючи той факт, що в аличі багато пектину, ці плоди допомагають пом'якшити випорожнення і позбавити від запорів.

Для серцево-судинної системи

Лікарі стверджують, що алича допомагає знизити рівень ЛПНЩ (поганого) холестерину та сприяє покращенню здоров'я серцево-судинної системи.

Джерело антиоксидантів

Алича має високий вміст антиоксидантів. Лікарі рекомендують їсти мінімально оброблені плоди зі шкіркою, яка є головним джерелом антоціанів.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 230 | Додав: adminA | Теги: алича, користь | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]