phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

13:47
Лікування діабету - вчені розробили новий метод
У новому дослідженні група вчених продемонструвала успішне застосування нового методу лікування діабету типу 1 на тваринній моделі. Їх підхід полягає у пересадці інсулін-продукуючих клітин підшлункової залози без необхідності тривалого прийому імуносупресивних препаратів

Вчені розробили новий метод лікування діабету

За словами Хавала Ширвана, професора дитячого здоров’я та молекулярної мікробіології та імунології в Школі медицини Університету штату Каліфорнія, у людей, які страждають на діабет 1-го типу, імунна система може давати збої, викликаючи «самоатаки».

Лікарі націлилися на механізм, званий апоптозом, який знищує імунні клітини-«ізгої», що викликають діабет або відторгнення пересаджених панкреатичних острівців шляхом приєднання молекули під назвою FasL до поверхні острівців.
«Тип апоптозу відбувається, коли молекула під назвою FasL взаємодіє з іншою молекулою під назвою Fas на імунних клітинах-ізгоях, і це призводить до їхньої загибелі», — сказав один з авторів дослідження. “Тому наша команда вперше розробила технологію, що дозволяє виробляти нову форму FasL і представляти її на пересаджених острівцевих клітинах підшлункової залози або мікрогелях, щоб запобігти відторгненню клітин-ізгоїв. Після трансплантації інсулін-продукуючих панкреатичних острівцевих клітин клітини-ізгої мобілізуються до трансплантату для знищення, але знищуються FasL, що зв’язує Fas на їх поверхні”.

Однією з переваг нового методу є можливість потенційно відмовитися від довічного прийому імуносупресивних препаратів, які протидіють здатності імунної системи шукати та знищувати чужорідний об’єкт при введенні його в організм, наприклад, при пересадці органу або клітини.
 
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 249 | Додав: adminA | Теги: вчені, новий метод, лікування діабету | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]