phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:17
Мандарини: яка добова норма для вживання
мандарини користь У мандаринах міститься клітковина, яка приносить користь для шлунково-кишкового тракту. У природі розрізняють дві форми: розчинну та нерозчинну. У мандаринах міститься розчинна, яка  формує в органах травлення спеціальний гель, за допомогою якого в кишечник надходить вода і покращуються внутрішні реакції.

Також речовина нормалізує травлення, попереджає розвиток хронічних захворювань та допомагає позбутися зайвої ваги.

У мандарині середнього розміру знаходиться 30% добової норми вітаміну С.

Особливо нестачі вітаміну піддаються курці та люди з хронічними хворобами. Вживаючи щодня фрукт, цілком можна насититися необхідною кількістю аскорбінової кислоти.

Також вітаміну С властиві антиоксидантні особливості, що впливають на функціонування імунних клітин і допомагають їм боротися з окисними ушкодженнями організму.

Вчені стверджують, що аскорбінова кислота знищує шкідливі мікроби, дуже добре впливає на цілісність шкіри і тканин.

Експерти виділяють у мандаринах чималий вміст флавоноїдів. Ці антиоксиданти застерігають від дисбалансу вільних радикалів, що провокують окисні реакції, які спричиняють великий ризик розвитку онкології та захворювань серцево-судинної системи.

Яку кількість цитрусових можна вживати

Щоб не завдати шкоди організму, на день рекомендовано з’їдати не більше чотирьох мандарин. У цитрусових міститься кислота, тому фрукт категорично заборонено вживати на голодний шлунок, інакше є можливість завдати шкоди слизовій оболонці шлунково-кишкового тракту.

Протипоказано вживання плодів при захворюваннях органів травлення та нирок. Також небажано ласувати фруктом пацієнтам із цукровим діабетом.

Слід врахувати, що великий вміст клітковини може викликати метеоризм та здуття живота.

Обережно треба мандарини давати дітям віком до трьох років. Коли даєте дитині вперше мандарину, уважно простежте якою буде реакція організму, чи не викличе вона алергію.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 175 | Додав: radymo | Теги: мандарин, користь, кількість | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]