phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

11:35
Міф про охолоджуючий ефект холодного пива в спеку вчені спростували

Вчені спростували міф про охолоджуючий ефект холодного пива в спеку

Вчені розповіли, якими наслідками загрожують людині спроби освіжитися за допомогою холодного пива в літню спеку. Нутриціолог Гун Хунбінь пояснив, як хмільний напій може нашкодити організму.

Багато хто звик вважати, що холодне пиво в жарку погоду влітку є кращим рішенням. Нібито келиха напою досить не тільки щоб охолодитися, але і для втамування спраги. При цьому експерти відзначають, що пиво кімнатної температури володіє аналогічним ефектом.

В ході виробництва напій за допомогою спеціального апарату насичується вуглекислим газом, що забезпечує появу бульбашок. Останні провокують відрижку після вживання всередину, з її допомогою з організму виводиться тепло, що забезпечує відчуття прохолоди.

Гун Хунбінь вважає здатність пива охолоджувати в спеку вкрай недовгостроковим ефектом. Крім того, такий напій відбивається на роботі шлунка, що загрожує щонайменше відчуттям дискомфорту і втомою. Якщо ж пиво пити у великих обсягах, в роті з’являються гіркота і неприємний запах.

Серед негативних наслідків зловживання хмільним напоєм згадуються захворювання шлунково-кишкового тракту, порушення в роботі серцево-судинної системи, подагра і камені в нирках.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 353 | Додав: adminA | Теги: міф про охолоджуючий ефект холодног, вчені | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]