phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:30
МОЗ: через війну українці "постарішали" на 15–20 років
війна Україна Через війну деякі вікові хвороби "помолодшають" і спіткають українців не в 60 років, а в 40–45. Про це повідомив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

"Війна і так уже має негативний вплив на нас із вами. Навіть за тими підрахунками, які ми проводимо, сьогодні потенційно всі люди, які в Україні переживають наслідки війни, постарішали на 10–15 років. "Постарішали" – це умовно, тому що хвороби, які нас наздоганяли, наприклад, у 60, тепер будуть наздоганяти в 45–50, зокрема через психологічні зміни в нашому організмі", – сказав Ляшко.

Він додав, що інфаркти, інсульти, особливо зараз, особливо на територіях, де є обмеження щодо інфраструктури, призведуть до високої смертності через повномасштабне вторгнення рф. Ляшко наголосив, що сьогодні українці найчастіше помирають від серцево-судинних хвороб. На другому місці – онкологічні, оскільки немає можливості раннього скринінгу, каже міністр.

Глава МОЗ розповів, що українці й далі хворіють на COVID-19, але звертаються до медиків лише у важких випадках, тому офіційні показники захворюваності низькі. МОЗ виявило 1896 випадків коронавірусу за цей тиждень (зокрема 1385 госпіталізацій), 1600 – за попередній, зокрема 32 летальні випадки. Найбільше хворих на коронавірус – у Київській, Чернівецькій, Миколаївській областях та в Києві.

За словами Ляшка, люди під час війни відклали "на потім" і профілактичні огляди, терплять до останнього, "бояться навантажити систему". Це призведе до того, що хвороби виявлятимуть на пізніших стадіях.

"А це означає довготриваліше та дороговартісніше лікування, і не завжди ефективне. Тому в мене прохання до всіх: якщо ви перебуваєте в безпечних регіонах і маєте проблеми зі здоров’ям або ви вже давно не були в сімейного лікаря, спробуйте записатися і проконсультуватися, оскільки українці повинні жити довго й бути здоровими"”, – сказав Віктор Ляшко.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 288 | Додав: radymo | Теги: Моз, війна, українці | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]