phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:26
Може бути корисним помірне вживання сала
вживання сало Довгий час дієтологи переконували, що сало шкідливо для здоров’я, тому що провокує ожиріння. Без жирів, які постачає в організм сало, не можуть повноцінно працювати легені, знижується їх опірність вірусним інфекціям.

Головна умова — дотримання кількості. Коли сало присутнє в раціоні з надлишком, воно буде шкодити. А ось 1-2 шматочки в день або 100 грамів в тиждень принесуть тільки користь.

Сало захищає організм від несприятливих зовнішніх факторів, перешкоджає впливу токсинів і канцерогенів, що потрапляють з їжею або з повітря. При правильному вживанні сало не тільки не шкодить, а, навпаки, вкрай корисне. Перш за все, сало містить велику кількість вітамінів, мікро — і макроелементів, без яких неможливе здорове харчування.

"Є в ньому унікальні компоненти, які надають загальнозміцнювальний ефект. Один з основних таких компонентів — арахідонова кислота. Вона незамінна і особливо затребувана тканинами мозку, кишечника, надниркових залоз, печінки. Арахідонова кислота сприяє правильному виробленню гормонів, оновленню клітин",  — кажуть дієтологи.

Доведено, що сало не тільки не підвищує рівень холестерину, а очищає судини від холестеринових бляшок, сприяючи їх розщепленню.

"Жири, якими багате сало, на відміну від рослинних, при нагріванні не виробляють канцерогенних речовин. Тому на сковороду при приготуванні їжі краще додавати сало, ніж будь-яку рослинну олію", — додали експерти.

Селен, що міститься в салі у високій концентрації і в формі легко засвоюваній організмом, необхідний при вагітності і в період лактації.

Фахівці зазначають, сало перешкоджає розвитку новоутворень і метастаз при онкологічних захворюваннях, сприяє прискореному відновленню організму.

Сало, особливо в поєднанні з часником, корисно при порушеннях роботи печінки. Його рекомендують тим, хто схильний до високих фізичних навантажень, проводить тривалий час на холоді, живе в регіонах з несприятливою екологічною обстановкою.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 300 | Додав: radymo | Теги: користь, вживання, сало | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]