phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:31
МРТ з контрастом: посилений ефект обстеження

МРТ з контрастом: посилений ефект обстеження

мрт контраст Один з найбільш затребуваних напрямків у діагностиці - це динамічне контрастне обстеження МРТ з введенням особливого контрасту. Динамічно контрастна процедура має незаперечні переваги в порівнянні зі стандартною контрастною МРТ, так як в разі застосування даної методики лікарі можуть оцінювати не просто сам факт накопичення речовини в вузлі, а й динаміку процесу з визначенням її кількісних показників. Це дає можливість отримати потрібні відомості і стає відправною точкою для здійснення диференціальної діагностики новоутворень. Також хочемо зауважити, що якщо вас цікавить професійна магнітно-резонансна томографія у Львові, найкращі ціни у медичному центрі "МРТ-Експерт" завжди знайдете.

В яких ситуаціях потрібно динамічна МРТ з контрастом?

Така МРТ з контрастом зазвичай використовується для:
  • - обстеження процесів в середньостінних, периферичних пристінкових утвореннях грудної клітини;
  • - МРКС вводять, якщо це необхідно, для виявлення вогнищ з високим і зміненим ангіогенезом;
  • - визначення поширення пухлини;
  • - взаємне положення ключових судин і новоутворення.

Динамічна МРТ з контрастом рекомендована для органів малого таза у жінок лише в разі реальної необхідності, якщо просте дослідження не дуже інформативне. При цьому коли є підозра на рак передміхурової залози, така томографія з введенням МРКС стає одним із ключових моментів діагностування, вона рекомендована в самих різних ситуаціях. Введення спеціальних засобів при динамічній МРТ допомагає краще визначати рівень інфільтрації стінок прямої кишки або сечового міхура (коли даний аспект не ясний після інших методик діагностування).

Динамічне дослідження, предметом якого є м'які, кісткові тканини, проводять, щоб уточнити поширення пухлини, рівень просочування прилеглих тканин, а також для спостережень за пухлиною в період і після закінчення лікування. Потрібно, щоб тимчасовий дозвіл динамічної МРТ склав не більше трьох секунд, тому що рецидив і/або продовження зростання утворення можна визначати за наявністю максимальної кількості накопиченої речовини в залишкових тканинах або в рецидив пухлини до 6-8 сек після появи контрастної речовини в живильній області враження артерії.

При всій ефективності МРТ в діагностуванні онкології результативність даного способу може значно зрости в разі застосування динамічного посилення за допомогою автоматичного інжектора. Провести обстеження такого типу з контрастом ви можете в спеціалізованій клініці і бути впевненими в максимально точному результаті.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 447 | Додав: radymo | Теги: Обстеження, мрт | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]