phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

13:49
Наближення інсульту - який перший симптом
Лікарі радять звернути увагу на запаморочення.

Стан транзиторної ішемічної атаки (так званого мікроінсульту) вказує на наближення інсульту головного мозку. Як його розпізнати? Про це розповіли британські медики.

«Міні-інсульт, також відомий як ішемічна атака, що минає, може вказувати на смертельний інсульт у найближчі години чи дні», — попереджають неврологи Національної служби охорони здоров'я Великобританії.

Такий стан може бути швидкоплинним. Але вміти впізнавати його дуже важливо, оскільки виникнення мікроінсульту — це дуже серйозна причина для звернення до лікарів. Надана ними в такій ситуації допомога може врятувати людині життя. Медики розповіли, які симптоми вказують на транзиторну ішемічну атаку.

«Одна з характерних ознак — це раптове сильне запаморочення, через яке можна легко втратити рівновагу. Воно може з'являтися лише на декілька секунд, після чого так само раптово припинятися», — розповіли неврологи.

Також вони радять звертати увагу на такі зміни в самопочутті людини:

- дезорієнтація, стан прострації,

- раптова втрата зору,

- нечіткість видимої картинки, двоїння в очах,

- труднощі з ковтанням.

Особливо слід насторожитися, якщо подібні симптоми виникають у людей із високим кров'яним тиском, хворобами серця, діабетом, підвищеним холестерином, ожирінням, а також курців, оскільки вони входять до групи підвищеного ризику інсульту. 
 
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 375 | Додав: adminA | Теги: перший симптом, наближення інсульту | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]