phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

13:37
Над чим працюватимуть Україна та Франція - медична співпраця
Медична співпраця. Верховна Рада ратифікувала рамкові договори щодо офіційної підтримки проєкту з облаштування модульних лікарень в Україні та щодо проєкту з модернізації діагностики та лікування раку молочної залози. Про це повідомили в МОЗ.

Два рамкові договори про посилення співпраці уклали уряди України та Франції під час Міжнародної конференції з питань відновлення України “Ukraine Recovery Conference – URC2024” у Берліні.

Так, один із договорів стосується підсилення української медичної інфраструктури завдяки облаштуванню модульних лікарень. Це допоможе забезпечити доступ громадян до необхідних медичних послуг в умовах війни. За даними МОЗ, за понад 30 місяців повномасштабної війни росія пошкодила або зруйнувала понад 715 медзакладів по всій Україні.

Другий договір стосується оснащення лікарень новітніми мамографами для діагностики раку молочної залози. Саме раннє діагностування – запорука успішного лікування, наголосив профільний міністр Віктор Ляшко.

Фінансування проєктів

“Рамковий договір щодо офіційної підтримки проєкту з влаштування модульних лікарень в Україні”.

Він має на меті посилення спроможності українських лікарень. Договір передбачає залучення фінансової підтримки для уряду України від уряду Французької Республіки у формі пільгового кредиту на суму 35 млн євро.

“Рамковий договір щодо офіційної підтримки проєкту з модернізації діагностики та лікування раку молочної залози”.

Він передбачає оснащення закладів охорони здоровʼя сучасним медичним обладнанням для діагностики раку молочної залози – мамографами. Сума фінансування проєкту складає понад 11,6 млн євро.

Довідка

Під час Третього саміту перших леді та джентльменів у 2023 році було засновано медичне партнерство.

Тоді українські та іноземні клініки уклали 25 меморандумів про медичну співпрацю, нині їх уже 48.

Побратимами українських лікарень стали передові лікарні Великої Британії, Франції, Молдови, Німеччини, Литви, Латвії, Ізраїлю, Швеції, Північної Македонії, Австрії, Данії, Естонії, Іспанії, Канади, Нідерландів, Польщі, Румунії, Туреччини тощо.

До партнерства долучилися 30 українських медзакладів із 12 областей.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 226 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]