phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:36
Найбільше омега-3 у цій морській рибі: список
оселедець Американські дослідники прийшли до висновку, що наявність більш високого рівня омега-3 жирних кислот в крові може збільшити тривалість життя людини до п’яти років. Найбільше омега-3 міститься в жирній морській рибі. Недарма кардіологи рекомендують їсти не менше двох порцій риби щотижня.

Морська риба, в яких найбільше омега-3

Оселедець. Оселедець часто маринують, його можна приготувати на грилі, в духовці або на плиті. Це джерело білка, кальцію, магнію, калію, ніацину, вітаміну B-12 і селену. 100-грамова порція атлантичного оселедця містить всього 158 калорій і 18 грам білка (приблизно 36% від рекомендованої денної норми).

Лосось. Стейки цієї риби можна запікати, смажити на грилі або тушкувати, а консерви підійдуть для салатів і бутербродів. Поряд з омега-3 лосось багатий білком, магнієм, калієм, ніацин, вітамін B-12 і вітаміном A. 100-грамова порція лосося містить 142 калорії і 20 грамів білка.

Скумбрія. Її часто коптять або консервують, свіже філе скумбрії можна смажити або запікати. Крім омега-3 жирних кислот скумбрія багата на вітамін B-12, ніацином, селеном, магнієм, залізом і калієм, а також неабиякою кількістю білка. У 100-грамової порції 161 калорія і 25 грам білка.

Сардини. Свіжі сардини можна приготувати на грилі, смажити на сковорідці, запікати або коптити. Крім білка і корисних жирів, вони багаті вітаміном D, ніацином і кальцієм. 100 грам сардин містять 208 калорій, вражаючі 25 грам білка.

Анчоуси. Ця дрібна рибка багата білком, кальцієм, калієм, селеном, вітаміном B-12 і ніацином.100 грамів анчоусів містить 210 калорій, 29 грамів білка і 10 грамів ненасичених жирів.

Палтус. Це м’яка, біла риба з високим вмістом омега-3 жирних кислот, джерело білка, калію і ніацину. 100-грамова порція палтуса містить 90 калорій і 19 грамів білка. Палтус також багатий калієм — 435 міліграмів на порцію.

Райдужна форель. Ця риба для тих, кому не подобається яскраво виражений рибний смак лосося або тунця. Форель не тільки багата омега-3 жирними кислотами, а й є хорошим джерелом білка, кальцію, магнію і ніацину. 100-грамова порція містить 119 калорій, 20 грамів білка і кілька вітамінів групи B.

Тунець. Філе і стейки можна приготувати на грилі, запекти або посмажити. Піде на користь і консервований тунець з місцевого магазину. Це джерело омега-3 жирних кислот, білка, магнію, калію, вітаміну B-12 і ніацину. У 100 грамах тунця міститься 130 калорій, 28 грамів білка і 2-3 грами корисних для серця жирів.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 338 | Додав: radymo | Теги: вид, омега-3, риба, морська | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]