phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:22
Найнебезпечнішу позу для здоров'я назвали вчені
Багато людей, самі того не підозрюючи, роблять фатальну помилку і сидять зі схрещеними ногами. Один спосіб полягає в схрещуванні в колінах, інший - у щиколотках. І обидва вони завдають шкоди здоров'ю і поставі.

Подібна поза здатна призвести до зміщення стегон. За словами професора Адама Тейлора, з часом одне з них може і зовсім виявитися вищим за інше.

Вчений стверджує, що схрещування ніг буквально змінює швидкість руху крові по венах і судинах, що може навіть призвести до утворення тромбів у нижніх кінцівках.

Низка дослідників стверджують, що найнебезпечніше класти одну ногу на іншу.

"Дійсно, таке сидіння може спричинити підвищення кров'яного тиску через скупчення крові у венах. І це може збільшити ризик пошкодження ваших кровоносних судин.

Що довше ви перебуваєте в такій позі, то вищий шанс отримати зміни довжини м'язів і нашкодити тазовим кісткам. Ба більше, вона шкодить не тільки нижній частині тіла, а й провокує зсув хребта і порушення правильного положення плечей.

Постраждати через сидіння зі схрещеними ногами може й голова, яку через деякий час любителі цієї пози починають тримати неправильно".

Фахівець рекомендує уникати тривалого перебування в одній позі та регулярно займатися активними видами спорту, щоб підтримувати здоров'я.
Категорія: Спортивні поради | Переглядів: 175 | Додав: radymo | Теги: поза, здоров'я, Найнебезпечніша | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]