phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

18:16
Найшкідливіші поєднання продуктів назвала дієтолог
Найбільш шкідливими поєднаннями продуктів є ті, в яких переважають жири, вуглеводи та сіль. Наприклад, до шкідливих відносяться плов і макарони.

Як пояснила експерт, усі ті поєднання продуктів, у результаті яких утворюється висококалорійна їжа, — шкідливі та сприяють розвитку ожиріння. В даний час вже десяток років йде епідемія ожиріння, викликана надмірним харчуванням. При цьому, попередила лікар, за ожирінням розвиваються всі інші хвороби цивілізації — гіпертонія, цукровий діабет та інші.

«Найшкідливішими поєднаннями продуктів вважаються ті, в яких переважають жири, вуглеводи та сіль. До них відноситься: смажена картопля, плов (в ньому міститься багато вуглеводів, жиру, олії та солі), макарони (вуглеводи, заправлені жирними заправками, з додаванням солі). Такі поєднання продуктів призводять до зайвої ваги та набряклості», - зазначила вона.

У той же час шлунково-кишковий тракт людини еволюційно формувався таким чином, що він здатний перетравлювати будь-яку їжу, що надходить в організм, підкреслила дієтолог.

«У травному тракті білки, що надійшли в організм з їжею, розщеплюються до амінокислот, жири – до жирних кислот та тригліцеридів, вуглеводи розщеплюються до глюкози. Цей процес називається травленням. Він відбувається у шлунково-кишковому тракті, слизова оболонка якого забезпечує засвоєння та всмоктування цих поживних речовин», - розповіла лікарка.

Лікар уточнила, що у здорової людини шлунково-кишковий тракт людини перетравлює будь-які продукти та їх поєднання. Водночас відчуття дискомфорту, здуття та тяжкості живота після їди пов'язані з порушенням травлення.

«Якщо у людини нормально працює шлунково-кишковий тракт, немає загострення хронічних захворювань, таких як хронічний холецистит, гастрит, панкреатит, тоді він може вживати будь-яку їжу. Пацієнтам з порушеннями в роботі ШКТ та загостренням будь-яких захворювань слід пройти обстеження у лікаря та дотримуватись спеціальної дієти», — додала дієтолог.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 229 | Додав: adminA | Теги: шкідливо, дієтолог, поєднання продуктів | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]