phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:13
Найважливіші для мозку та гострого розуму речовини названо
Мозок потребує певних поживних речовин для підтримки когнітивних функцій на оптимальному рівні. Які речовини має отримувати головний мозок для гострого розуму, пише видання Advanced Neurotherapy.

Для мозку дуже корисні омега-3-поліненасичені жирні кислоти - зокрема, докозагексаєнова кислота (DHA), яка підтримує працездатність старіючих нейронів (і, таким чином, перешкоджає забудькуватості). Джерела омега-3 — риба та морепродукти, насіння, горіхи, нерафіновані рослинні олії.

Не менш важливі для мозку вітаміни групи B. Вони не тільки підвищують настрій, а й зміцнюють біологічні системи, які допомагають організму протистояти стресу. Тіамін (B1), рибофлавін (B2), ніацин (B3), пантотенова кислота (B5), піридоксин (B6), біотин (B7), фолат (B9) і кобаламін (B12) - всі ці речовини потрібні для правильної роботи нервової, імунної та метаболічної систем, а також для здорової експресії генів.

Інші, не менш корисні для головного мозку сполуки – вітамін К (захищає від розвитку хвороби Альцгеймера), вітамін Е (потужний антиоксидант, який загалом необхідний клітинам мозку), лікопін (забезпечує захист клітин мозку від запальних реакцій) та цинк, який підвищує імунну функцію та знижує ймовірність розвитку депресивних розладів. Потрібно розуміти, що вживання всіх перелічених речовин має бути строго дозованим.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 122 | Додав: radymo | Теги: речовина, мозок | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]