phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

17:53
Неочевидні симптоми захворювань шлунково-кишкового тракту назвали гастроентерологи
Гастроентерологічні захворювання досить часто протікають з неспецифічними симптомами, характерними для цілого ряду інших захворювань.

Як один із прикладів наведено такий симптом, як постійний свербіж шкіри, який може вказувати на первинний біліарний холангіт — холестатичне захворювання печінки. За наявності цієї патології з органу погано виводяться токсичні жовчні кислоти. Зазвичай на неї страждають жінки старше 50 років.

Іншим неспецифічним симптомом, характерним для проблем із печінкою, можуть бути синці на шкірі. Справа в тому, що печінка синтезує спеціальні речовини, завдяки яким відбувається згортання крові. А у разі ураження органу виникає дефіцит цих речовин, що може призводити до утворення синців на шкірі без видимих ​​причин.

З інших неочевидних симптомів проблем із ШКТ можна виділити гикавку. Всі ми гикаємо, це абсолютно нормально. Але коли людина гикає постійно, це невинне явище стає грізним симптомом. Річ у тім, що поруч із органами шлунково-кишкового тракту проходять нервові сплетення, зокрема черевне. При патології підшлункової залози, наприклад, хронічному панкреатиті, а частіше за онкології у людини може початися постійна гикавка.

При цьому він зазначив, що якщо гикавка не припиняється протягом кількох днів, то це привід якнайшвидше звернутися до лікаря.

Ще одним симптомом проблем із ШКТ, за словами гастроентеролога, може бути схильність до алергічних реакцій, наприклад, висипань. Тому якщо лікування у алерголога або імунолога протягом тривалого часу не дає результатів, то є сенс звернутися до гастроентеролога.

Болі у нижній частині спини теж можуть вказувати на проблему гастроентерологічного характеру, зазначив лікар. Наприклад, такий симптом може бути проявом банальної виразкової хвороби.

У такій ситуації стандартне неврологічне лікування не лише не допоможе, а й погіршить ситуацію. Тому таким людям обов’язково потрібна консультація гастроентеролога та відповідне обстеження, щоб унеможливити виразкову хворобу.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 174 | Додав: adminA | Теги: неочевидні симптоми, гастроентеролог, шлунково-кишковий тракт | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]