phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

16:12
Нову небезпеку від куріння знайшли медики

 

Німецькі учені провели масштабне дослідження і з'ясували, що серед юних курців набагато більше охочих добровільно покінчити з життям, ніж серед некурців.

У опитуванні учених брали участь більше 3 тисяч жителів Мюнхена віком від 14 до 24 років.

Через 4 роки їх знов інтерв'ювали. З'ясувалося, що приблизно 25% учасників дослідження ніколи не курили, 40% курили час від часу, 17% - постійно, але не страждали нікотиновою залежністю, а 19% страждали нікотиновою залежністю.

В ході опитування 15% некурців респондентів зізналися, що у них виникали думки накласти на себе руки, проте серед тих, що курили, але не страждали нікотиновою залежністю, подібні ідеї з'являлися у 20%.

А ось серед залежних близько 30% мали намір покінчити з життям, і 69 осіб все-таки вчинили спробу самогубства.

Раніше дослідники також заявляли про зв'язок між курінням і суїцидом, але не могли з точністю сказати, чи є куріння причиною схильності до самогубства або лише одним з симптомів.

Відомо, що нікотин знижує рівень гормону радості серотоніну, що і призводить до появи у людей суїцидального настрою, пише Кореспондент.

Згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), куріння посідає друге місце в списку причин передчасної смерті людей - щорічно воно вбиває близько 5 млн. осіб.

 

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 940 | Додав: adminA | Теги: куріння, медики, нова небезпеку | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]