phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

17:22
Організму бракує магнію - 8 явних ознак того

Більшість з нас звикли харчуватися однаково день у день. І часто ми особливо не звертаємо уваги наявність або відсутність в наших продуктах життєво важливих поживних речовин, нестача яких може призвести до розвитку багатьох захворювань.

Ознаки дефіциту магнію в організмі

Дійсно, багато жінок страждають від дефіциту білків або заліза, що, так чи інакше, впливає на їхнє повсякденне життя. І цей дефіцит з часом тільки зростає.

Те ж саме ми спостерігаємо і з таким поширеним в природі мікроелементом як магній. Він відноситься до речовин, які не синтезуються в організмі і повинні надходити ззовні. Магній міститься в багатьох продуктах харчування, також його додають у деякі продукти спеціально. Є харчові добавки з магнієм і лікарські препарати, які містять магній.

Це мінерал, який відіграє важливу роль в життєдіяльності організму, зокрема, у виробництві енергії, у функціонуванні м’язів і нервів, зміцнення кісткової системи і т. д. Таким чином, він виконує безліч функцій, необхідних для підтримки здоров’я організму. Пропонуємо вам розібратися в тому, які класичні симптоми супроводжують дефіциту магнію в організмі.

1. М’язові судоми

М’язові судоми супроводжуються гострим болем, який не дає продовжувати займатися повсякденними справами. Згідно з даними Національної медичної бібліотеки США, харчові добавки з магнієм допомогли значно знизити виникнення судом. Особливо актуально це для жінок, які відчували м’язові судоми під час вагітності.

2. Високий артеріальний тиск

Високий артеріальний тиск – ознака того, що ваше серце насилу справляється з навантаженнями. Згідно з даними Американської асоціації кардіологів, в результаті дослідження була встановлена цікава інформація. Виявилося, що у пацієнтів, які приймали харчові добавки з магнієм, істотно знизилися показники артеріального тиску в порівнянні з тими, хто їх не приймав. Асоціація рекомендує їх в якості недорого засобу при високому тиску.

3. Запори

При запорах ми відразу думаємо про клітковину, але успішно вирішити цю проблему може і магній. За даними Health and Science магній надзвичайно важливий для підтримки багатьох функцій життєдіяльності організму. Він необхідний для поліпшення діяльності травної системи, зокрема, магній стимулює перистальтику кишечника.

4. Почуття тривоги

Почуття тривоги одне з найбільш неприємних, і кожен, хто хоч раз випробував його, всіляко намагається від нього позбутися. Вражаюче, але Psychology Today називає добавки, які містять магній цим заспокійливим, так як магній відіграє важливу роль у зниженні рівня стресу. Іншими словами, стрес «з’їдає» магній, тому поповнення його запасів в організмі допомагає заспокоїтися.

5. Аритмія

Магній надає сприятливу дію на роботу серця (нормалізує серцевий ритм, покращує кисневе забезпечення тощо). Завдяки цьому препарати, які містять магній допомагають відновити нормальний серцевий ритм.

6. Порушення сну

Розлади сну мають безліч причин. Але магній є важливим фактором, який нормалізує його. Прийом препаратів або харчових добавок, які містять магній значно покращують якості сну.

7. Підвищений потяг до шоколаду

У шоколаді міститься велика кількість магнію, тому якщо ви відчуваєте підвищену потребу в шоколаді, ваш організм намагається таким чином заповнити його дефіцит.

8. Прийом певних лікарських препаратів

Є цілий ряд лікарських препаратів, прийом яких викликає дефіцит магнію. Це деякі антибіотики, контрацептиви, сечогінні засоби, ліки від астми і серцевої недостатності.

Особливості харчування при дефіциті магнію

Магній, як і інші мікроелементи, ми отримуємо з їжею і водою. Цей корисний елемент в досить великій кількості міститься в таких продуктах харчування, як горіхи кеш’ю, банани, гарбузове насіння, чорний шоколад, горох, квасоля, сир тофу, листові овочі, мигдаль, арахіс, волоські і кедрові горіхи.

При своєчасному виявленні дефіциту магнію ви можете уникнути багатьох неприємностей. Щоб вирішити проблему дефіциту, варто, насамперед, звернутися до лікаря.

Швидше за все, вам буде необхідне додаткове джерело магнію, так як за останні 50 років вміст магнію в продуктах харчування значно знизився. Підтримка нормального рівня цього мікроелемента в організмі у багатьох випадках запорука вашого гарного самопочуття і високої працездатності.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 678 | Додав: adminA | Теги: 8 явних ознак, організму бракує магнію | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]