phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

13:32
П'ять небезпечних ліків, які є у кожного будинку, лікарі назвали
Звичні нам ібупрофен та аспірин можуть бути не ліками, а отрутою. Перше місце антирейтингу популярних, але небезпечних ліків, що є в майже кожній домашній аптечці, зайняли ліки від печії. Також до списку увійшли пігулки від тиску, аспірин.

Загалом медиками було названо п'ять небезпечних категорій препаратів. Зокрема, засоби від печії – антациди. Їх використання порушує всмоктування вітаміну D та кальцію організмом – послаблює кістки, підвищує ймовірність остеопорозу, знижує імунітет.

Майже в кожній аптечці можна знайти знеболювальні препарати, а популярний у цій групі ліки ібупрофен "сильно б'є по слизовій оболонці".

Усі нестероїдні протизапальні препарати мають негативний ефект: наслідки їх частого вживання можуть бути дуже серйозними, аж до шлунково-кишкових кровотеч. Звичний анальгін теж приховує небезпеку, він пригнічує імунну систему.

Потрібно бути дуже обережними, використовуючи ліки проти тиску – їхній прийом без консультації з лікарем підвищує ризик інсульту. Але особливо небезпечним при проблемах із тиском самовільне, без розпоряджень лікаря, використання аспірину.

"При неконтрольованій гіпертензії аспірин дуже небезпечний: він у вісім разів збільшує ймовірність геморагічних інсультів", - застерігають медпрацівники.

Не рекомендують приймати без лікарських вказівок і аптечні вітаміни, це може призвести до розвитку алергічних реакцій, інтоксикації організму. Джерелом вітамінів має бути їжа, наголошують медики.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 83 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]