phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

11:13
Під наглядом експертів ЄС - медреформа Супрун триватиме

Медреформа Супрун триватиме під наглядом експертів ЄС

Європейський Союз надасть Міністерству охорони здоров’я України своїх експертів для імплементації другого етапу медичної реформи, яка передбачає фінансування лікувальних закладів за принципом «скільки вилікуваних пацієнтів – стільки й грошей».

Про це повідомляє урядовий портал. Як писали ЗМІ, в умовах карантину коронавірусу, міністр охорони здоров’я Максим Степанов і особисто Президент України Володимир Зеленський неодноразово заявляли про наміри скасувати головний принцип реформи Уляни Супрун – «гроші йдуть за пацієнтом», так як подібна формула фінансування медицини привела до критичного недофінансування медустанов. До кінця року, за словами Степанова, при такій ситуації очікувалося масове скорочення медперсоналу, закриття десятків лікарень, сільських ФАПів, служб екстреної медичної допомоги, туберкульозних та психоневрологічних диспансерів. Крім того, інтерни вищих навчальних закладів втратили можливість проходити практику на базі клінічних центрів лікарень.

Однак МВФ наполіг на продовженні реалізації другого етапу медреформи Супрун за наміченим спочатку сценарієм, і тема наслідків для української медицини зійшла нанівець в інформаційному порядку денному Кабінету міністрів України та Офісу Президента.

В ході зустрічі Максима Степанова з профільними представниками ЄС, міністр подякував останніх за підтримку.

«Хотів би подякувати за підтримку в розвитку системи охорони здоров’я України. Я переконаний, що співпраця і професійна підтримка з боку ваших експертів допоможуть імплементувати нам другу хвилю реформи відповідно до міжнародних стандартів і зробити всіх нас краще підготовленими, в тому числі до будь-яких спалахів пандемії в майбутньому», – заявив Степанов.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 382 | Додав: adminA | Теги: нагляд експертів ЄС, медреформа Супрун | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]