phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

04:46
Позбутися від гематоми допоможуть ці поради
гематома У деяких людей, особливо жінок, синці з’являються частіше. Це через те, що у них слабка сполучна тканина, і якщо натиснути на шкіру, дрібні вени лопаються, виникає синець. Для повного зникнення синяка потрібно близько двох-трьох тижнів.

Основні причини появи синців

Вік. З роками м’які тканини навколо кровоносних судин стають тоншими. Відповідно, збільшується ризик пошкодження кровоносних судин, так як шкіра втрачає еластичність.

Ліки. Деякі медикаменти можуть зробити шкіру схильною до синців. Це стосується препаратів для лікування запалень і астми, антикоагулянтів і антидепресантів.

Порушення згортання крові і кровообігу. Знижена кількість тромбоцитів може призвести до утворення гематоми навіть від найменшого дотику. Якщо виявите великі синці, які виникли не через удар, терміново зверніться до лікаря.

Позбутися від гематоми допоможуть ці поради

Негайне охолодження. Якщо був удар, необхідно швидше остудити це місце, щоб запобігти утворенню синяка. Не прикладайте лід або щось холодне на шкіру, спочатку покладіть тканину. Холод змушує кровоносні судини звужуватися, кров більше не виходить і не виникає набряк.

Придавіть забите місце рукою. Коли поблизу немає холодного компресу, відразу ж після удару міцно натисніть рукою на пошкоджену ділянку і утримуйте якомога довше.

Зігріваючі компреси. Не раніше, ніж з другого дня після травми, коли організм вже трохи відновився, теплі компреси підсилюють кровообіг. В результаті кров у гематомі розчиняється швидше.

Гелі і креми. Мазі з арніки мають протинабрякову, протизапальну та знеболювальну дію. В цілому, екстракти таких рослин також допомагають в процесі загоєння: живокіст, звіробій, камфора, календула, кінський каштан.

Маскування. Якщо синяк заважає вийти в люди, його можна закамуфлювати. Для цього вибирайте водостійкий та непрозорий засіб під відтінок шкіри. Наносьте косметику при денному світлі. Додатковий захист: непрозорі колготки тілесного кольору, якщо плями на ногах.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 362 | Додав: radymo | Теги: гематома | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]