phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

13:27
При застуді - забудьте про ці ласощі

 

Якщо ви застудилися, забудьте про ці ласощі

При застуді рекомендується виключити з раціону деякі продукти

Краще не ризикувати: під час застуди забудьте про ці ласощі

Зміна сезону - це завжди нові трансформації. З дерев падає листя, тварини готуються до зими, птахи відлітають у теплі краї, а людський організм теж намагається підлаштуватися під погоду, але іноді він просто збивається зі звичного ритму. Саме в цей момент може прийти гидка застуда.

Одразу ж, при перших ознаках застуди ми починаємо пити купу таблеток та літри чаю. Однак медики заявляють, що при застуді рекомендується виключити з раціону деякі продукти, які можуть погіршити стан. Про це пише видання podrobnosti.ua.

Солодощі і кондитерські вироби

Під час застуди та грипу рекомендується повністю відмовитися від солодкого. Справа в тому, що солодкі продукти знижують активність лейкоцитів, які і допомагають боротися зі шкідливими бактеріями і вірусами.

Алкогольні напої

Вживання алкоголю навіть у невеликих кількостях, зневоднює організм. У період застуди наш організм витрачає і так занадто багато води, намагаючись побороти віруси. Таким чином, вживаючи алкоголь, ви значно ускладнюєте процес одужання.

Горіхи і насіння

Користь від вживання горіхів і насіння безсумнівно висока, але під час застуди ці продукти краще виключити зі свого раціону. Справа в тому, що ці продукти досить складні у перетравленні, що вимагає додаткової енергії.

Фаст-фуд та м'ясні напівфабрикати

Ні для кого не секрет, що напівфабрикати, фаст-фуд - це малокорисна їжа, яка до того ж і складна у перетравленні. Як і у випадку з горіхами і насінням, не потрібно навантажувати організм такою їжею, якщо ви хочете швидкого одужання.

Молочні продукти

Склянку гарячого молока, та з вершковим маслом - напевно найпопулярніший спосіб боротьби з кашлем. Однак наукових доказів роботи цього способу немає. А ось про негативний вплив молочних продуктів в період захворювання грипом є.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що нове дослідження міжнародної групи медиків показало, що симптоматика залежить від застуди мікробіома в нашому носі.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 789 | Додав: adminA | Теги: застуда, забудьте ці ласощі | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]