phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

17:20
Про це мало хто знає - унікальні цілющі властивості ладану

Ви коли-небудь замислювалися над тим, а що ж таке ладан, звідки він береться? Перше, що приходить на розум, – це ароматичні паління, якими з незапам’ятних часів пронизане повітря церков. Між тим, ладан – це ароматична смола, що видобувається з дуже рідкісного ладанного дерева Boswellia, що росте в Аравії.

На стовбурі роблять зарубки, після чого сік, схожий на молоко, піднімається по стовбурі та витікає назовні. Три-чотири тижні сік сохне на стовбурах дерев, потім настає час збирання врожаю. З одного дерева збирають до 400 грамів ладану. Відомо, що ладан, включає в себе хімічні сполуки, властиві багатьом галюциногенам.

Найдрібніші частинки, потрапляючи через легені в організм, чинять неймовірний оздоровлювальний ефект! B димі ладану містяться речовини, які перемагають стрес, допомагають впоратися з нервовим виснаженням, панічними атаками і безсонням.

Аромат ладану зміцнює пам’ять. В епоху Середньовіччя вірменський лікар Амірдовлат Амасіаці писав: «Своєю гарячою і сухою природою ладан зміцнює розум і виліковує забудькуватість». Даоси рекомендували ладан як засіб, що продовжує життя.

В давнину в монастирях для зміцнення здоров’я пили воду, настояну на ладані. Обкурюючи ладаном, лікували хворих, одержимих бісами. Адже ладан, як і молитва, — більшою мірою ліки для душі, ніж для тіла. Смола при високих температурах вивільняє біокаталізатори, які полегшують розширення свідомості.

Про це добре знають у Східній Африці, на Аравійському півострові, у Азії, де видобувають, це унікальна речовина. Медицина Сходу високо цінує ладан за те, що він прискорює загоєння ран, розсмоктує шрами. Ладан незмінно допомагає при болях в суглобах і м’язах, припиняє вилив крові з носа, надає енергію шлунку. До ладану вдаються при лікуванні легеневих хвороб. А ще своїм ароматом він зміцнює силу пам’яті.

Не залишив він байдужими і сучасних медиків! В Європі та Америці, наприклад, ладан зараз теж успішно застосовують, але в основному ті медики, які практикують методи нетрадиційної медицини, що прийшла з Індії, Китаю, Тибету. Тільки в США за останні 3 роки зареєстровано понад десяток патентів на «ладанні» препарати. Німецькі, британські, японські дослідники теж публікують чимало наукових статей, які свідчать про затребуваність цієї речовини в сучасній медицині.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 813 | Додав: adminA | Теги: унікальні цілющі властивості ладану | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]