phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:21
Про користь ківі розповіли експерти
Правильно обраний плід, що не постраждав при зберіганні, принесе величезну користь організму.

Корисні плоди

Ківі родом із Китаю, де його вирощували вже у XII столітті. Піднебесна і зараз виробляє левову частку цих плодів на ринку. До речі, нещодавно досвідчені плантації з вирощування ківі з’явилися на Чорноморському узбережжі та Дагестані.

Про те, що ківі - це справжній подарунок організму. Цей плід містить багато необхідних організму вітамінів, мінералів та мікроелементів.

Нові дослідження підтвердили користь цих фруктів для щитовидки, імунітету та стрункої фігури. Крім того, ківі йде на користь серцево-судинної системи, шлунково-кишкового тракту, сечостатевої та ендокринної систем організму. Як антиоксидант, ці цілющі плоди добре впливають на красу шкіри, волосся, нігтів, здоров'я ротової порожнини.

Як правильно вибрати і де зберігати

При виборі ківі зверніть увагу на зовнішній вигляд плода. Він повинен бути сухим, щільним на дотик, без зморшок, плям і вм'ятин. Сильно твердий плід може вказувати на те, що фрукт ще зелений, а м'який, навпаки, що переспів і не смачний.

Зберігати ківі краще у холодильнику. За температури до +10°С плоди можуть лежати 1,5-2 місяці. Але різкі стрибки температури негативно впливають на тривалість зберігання. А ось перестиглі плоди навіть у холоді «проживуть» максимум кілька тижнів. До того, як покласти ківі в холодильник, мити їх не потрібно, тому що вони швидко загнивають.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 189 | Додав: admin | Теги: користь, ківі, експерти | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]