phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:19
Про що це може свідчити розмитий зір
розмитий зір Розмитий зір – це втрата гостроти зору, при якій об’єкти здаються затуманеними, а очам важко сфокусуватися на предметі. Найпоширенішими причинами такого симптому є короткозорість, далекозорість та астигматизм.

Але нечіткість зору може також свідчити про наявність серйозніших проблем.

Причини та методи лікування розмитого зору

Короткозорість

Нечіткість зору на одному або обох очах може бути симптомом короткозорості. Ця причина є найпоширенішою.

Носіння окулярів, контактних лінз та рефракційна хірургія є найпоширенішими методами корекції короткозорості.

Далекозорість

При далекозорості розмитими бувають ті предмети, які знаходяться поблизу від вас, тоді як об’єкти, розташовані на відстані, не виглядають нечіткими. У разі сильної далекозорості навіть віддалені предмети можуть мати розмитий вигляд.

Методи корекції далекозорості такі ж, як і ті, що використовуються для корекції короткозорості.

Астигматизм

Затуманення зору на усіх відстанях часто є симптомом астигматизму. Астигматизм найчастіше буває спричинений неправильною формою рогівки.

Астигматизм також коригується носінням окулярів, контактних лінз або рефракційною хірургією.

Пресбіопія

У віці після 40 розпливчастий зір зблизька, наприклад, при читанні газети, може свідчити про наявність пресбіопії, природного погіршення зору, зумовленого віком.

Пресбіопія зустрічається майже у всіх людей старше 45 років. Для корекції зору в цьому випадку використовують окуляри для читання або спеціальні лінзи. Також може застосовуватися рефракційна хірургія.

Синдром "сухого ока"

Синдром «сухого ока» може впливати на ваш зір різними способами, включаючи розмитість зору. У той час, як штучні сльози можуть допомогти, у тяжчих випадках може знадобитися медикаментозна терапія.

Вагітність

Розмитий зір або навіть двоїння є досить поширеними симптомами під час вагітності. Це може статися через гормональні зміни. І хоча, у більшості випадків, цей симптом безпечний, рідко він може свідчити про гестаційний діабет або високий кров’яний тиск.

Мігрень

Тимчасове затуманення зору може бути ознакою наближення мігрені.

Очні краплі або лікарські препарати

Деякі очні краплі можуть спричиняти нечіткість зору. У більшості випадків, позбутися цього побічного ефекту можна за допомогою штучних сліз.

Крім того, деякі лікарські препарати можуть зумовлювати сухість очей і помутніння зору.

Серйозні проблеми, пов’язані з нечіткістю зору

Захворювання

Раптова розмитість зору може бути симптомом відшарування сітківки, очного герпесу або невриту зорового нерва.

Катаракта

Затуманення зору, а також поява відблисків і ореолів навколо джерел світла, можуть бути симптомами катаракти. При відсутності своєчасного лікування зір може погіршуватися аж до сліпоти.

Глаукома

Розмитість або "тунельність" зору може свідчити про глаукому. Симптоми включають в себе поступове або раптове звуження поля зору, що супроводжується помутнінням зору по краях. Без лікування глаукома може стати причиною сліпоти.

Вікова дегенерація жовтої плями

Поступова втрата і розмитість зору, в тому числі спотворення, при яких прямі лінії здаються хвилястими або зламаними, можуть бути симптомами вікової дегенерації жовтої плями, основної причини сліпоти серед літніх людей.

Діабетична ретинопатія

Якщо у вас діабет, незрозуміле помутніння зору може бути пов’язане з початком діабетичної ретинопатії, хвороби, яка пошкоджує сітківку ока.

Серцево-судинні та інші системні захворювання

Затуманення зору, особливо в поєднанні з двоїнням зору, може бути симптомом крововиливу в мозок або ранньою ознакою розсіяного склерозу.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 379 | Додав: radymo | Теги: Зір, розмитий, причина | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]