phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

10:30
Про стрес - як говорить нам шкіра
Неправильне харчування, нездоровий спосіб життя, відсутність домашнього догляду, хронічні захворювання   – усе це може стати причиною проблем зі шкірою.

 Але що ж робити, коли  ми впевнені в нашому харчування, способі життя, правильності домашнього догляду і відсутності хронічних захворювань?

У такому випадку варто розглянути здоров’я нашої нервової системи, адже стрес  являє собою пусковий механізм багатьох хвороб.

Що таке стрес? – Це захисна реакція організму на подразник. Як не уникай його, він буде в нашому житті: іспити, перше побачення, негативна оцінка, проблеми на роботі, втрата дорогої людини чи глобальніші проблеми, такі як війна, - усе це негативні подразники, які залишають по собі слід на організмі.

Зараз усі ми перебуваємо у  постійному стані нервового збудження, що залишає свої наслідки на нашій шкірі.

Які вони? – Від найпростішого акне, до перших проявів псоріазу.

Давайте ж розберемо усі найбільш часті прояви, як вони виникають і що ж з ними робити.

Акне. Здавалось би, проблема підлітків - дорослих ніяк не зачепить. Але ні. Через стресову ситуацію порушується мікрофлора кишківника, шляхом чого в організмі накопичується багато неперероблених елементів. Під час нервового збудження організм гіпер-продукує шкірне сало, шляхом чого виникають важкі форми вугрів.  Важливо проконсультуватись зі спеціалістами, в першу чергу, з дерматологами, щоб правильно визначити джерело захворювання і почати правильне лікування.

Дрібні зморшки. У стані стресу організм виробляє фермент, який руйнує колаген і еластин – утворюються так звані заломи. Дану проблему легко вирішити за допомогою косметологічних процедур: як ін’єкційних, так і апаратних.

Чутлива шкіра. Багато вільних нервових волокон лежить в верхніх шарах епідермісу, і чим шкіра тонша, тим вона чутлива і більше червоніє. Багато з Вас зауважувало, що людина ні з того, ні з сього просто почервоніла, така реакція може бути на повітря, температуру, воду, будь-які косметичні засоби. Цю ситуацію до кінця вилікувати неможливо, адже генетично тонка шкіра. Все, що можуть робити спеціалісти: це призначити правильний домашній догляд, а також доглядові процедури в кабінеті, для покращення стану шкіри.

Судинні зірочки. Коливання тиску спричинює розширення і звуження дрібних судин, від цього вони тріскають. Зауважували в себе такі? Судинні зірочки можна забирати за допомогою лазеру. Але  їх видалення не означає, що проблему вирішено, варто також пропити курс судинно-укріплюючих препаратів, бо є схильність до такого. І з кожним більшим навантаженням, зірочок буде ставати все більше.

Випадіння волосся. Напевно кожен з вас, а особливо дівчата, спостерігали, що коли більше перехвилюються, то при розчісуванні вилітає набагато більше волосся. Так от, це пояснюється тим, що нервові волокна розташовані навколо волосяних фолікул, і при стресі вони його стискають, за рахунок чого, волосина втрачає повноцінне живлення і випадає. Вирішенням даного прояву  в першу чергу є консультація лікаря-трихолога, а також мезо- і PRP-терапії.

Псоріаз. Сильний і тривалий стрес провокує появу перших червоних папул з срібними лусочками на волосяній частині голові, розгинальних поверхнях кінцівок, особливо ліктях і колінах. При перших же ознаках, зверніться до спеціаліста і не займайтесь самолікуванням.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 214 | Додав: adminA | Теги: шкіра, стрес | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]