phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:50
Проблеми з нирками - ознаки

Ознаки проблем з нирками

На початковій стадії захворювання нирок можуть розвиватись без симптомів.

Набряки. Так, поява набряклості не завжди вказує саме на ниркову дисфункцію. І все ж, якщо під очима з’явилися мішки, які не проходять, а взуття стала налазити насилу, – це серйозний привід, щоб звернутися за обстеженням до лікаря-нефролога.

Біль у попереку. Такий біль може бути ознакою поганої роботи нирок, якщо крім неї спостерігаються також нудота, підвищення температури і часті відвідування туалету.

Порушення сечовипускання. Про те, що з нирками проблема, по суті, можуть “говорити” будь-які неприємні явища, пов’язані з сечовипусканням, – хворобливість, зміни кольору і запаху сечі, її надмірна або ж, навпаки, мала кількість, занадто сильне бажання і нездатність контролювати позиви до “малій нужді”.

Суха і бліда шкіра. Завдяки ниркам в організмі підтримується баланс важливих мінералів, своєчасно виводяться зайва рідина і шкідливі речовини. Все це забезпечує здоровий вигляд шкіри. При поганій роботі нирок можна спостерігати несприятливі дерматологічні зміни – блідість, сухість шкіри, свербіж.

Високий тиск. Є безліч причин, що призводять до артеріальної гіпертензії, більшість з яких не пов’язані з нирковими порушеннями.

Високий артеріальний тиск, яке важко піддається звичайному лікуванню, може говорити про проблеми з нирковими судинами.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 477 | Додав: adminA | Теги: проблеми з нирками, ознаки | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]