phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

10:35
Що ваша нервова система працює на межі можливостей - ознаки
Скільки разів на день вам сьогодні довелося понервуватись? Наше життя так чи інакше пов’язане із постійним стресом. І це нормально, якщо вміти з ним грамотно справлятися і добре відпочивати.

Але буває, що рівень стресу зашкалює протягом тривалого часу. І часом наша нервова система просто не витримує навантажень. Дуже важливо зловити цей момент, доки не почалися серйозні проблеми як з психічним здоров’ям, так і з фізичним. З’ясуємо, які є ознаки, що ваша нервова система перестала справлятися зі стресом.

Коли все валиться з рук

За останніми даними, розлади нервової системи виявляються у 25–30% населення, тобто кожного четвертого у світі. І якщо низька працездатність, перепади настрою та підвищена чутливість можуть бути ознаками невеликого стресу та втоми, то деякі інші прояви вказують на те, що нервова система серйозно розхитана.

Серед них можна виділити:
  •     - порушення сну,
  •     - почуття розбитості;
  •     - підвищену стомлюваність;
  •     - нездатність справлятися зі звичайними обов’язками на роботі та навчанні.
Людину можуть долати постійні сумніви, неприємні думки, страхи та нав’язливі стани. Так, вона може по кілька разів повертатися додому, щоб перевірити, чи вимкнула праску, газ, воду, чи зачинила двері на ключ.

Якщо людина легко починає плакати, миттєво дратується і втрачає самовладання — стає агресивною і зривається по дрібницях, настав час бити на сполох.

Рятуємо нервову систему

Для початку відстежте ці прояви і визнайте, що ваш організм, ваш внутрішній стан потребують допомоги. Вийти на рівень фізичної норми допоможе елементарна турбота про себе.

Абрахам Маслоу писав, що спочатку ми повинні вгамувати свої фізичні потреби. Для організму життя — найважливіше. Будучи абсолютно здоровою, сповненою енергією людиною, ми переходимо на рівень, коли можемо контролювати свою психіку.

Знайдіть час і відпочиньте, побудьте наодинці із собою, наповніть себе позитивними враженнями та емоціями, усуньтеся від усього негативного. Зменшіть рівень інформаційного шуму. Використовуйте будь-які відомі вам дихальні практики та вправи для м’язової релаксації, які одразу допоможуть привести тіло та свідомість у рівновагу.

Терапевтичний спосіб фіксувати реальність – ведення щоденника. Так легше сфокусуватися на події. Коли ви відновитеся, проаналізуйте ситуацію та спробуйте зрозуміти, що могло привести вас до такого стану.

Щоб було легше впоратися зі стресовими ситуаціями, розвивайте критичне мислення та адаптивний інтелект. Тоді неприємні події не заженуть вас у кут і не викликатимуть фрустрацію, ви зможете зберегти емоційну стабільність навіть у найскладніших ситуаціях.
 
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 176 | Додав: adminA | Теги: на межі можливостей, 9 ознак, Нервова система | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]