phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

13:35
Симптоми нового штаму коронавірусу "Пірола" фахівці назвали
"Пірола" має 34 мутації і може легко передаватися. При цьому лікарі ще не з'ясували, на що здатен цей штамм.

Число госпіталізацій пацієнтів з Covid-19 за тиждень зросло на 24% у Великобританії, оскільки новий варіант "Пірола" поширюється дуже швидко.

Дані, опубліковані Агентством безпеки охорони здоров'я Великобританії (UKHSA) показують, що за останній тиждень вересня число людей з позитивним результатом тесту на коронавірус зросло майже на 30% в порівнянні з попереднім тижнем пише Independent. При цьому, число смертельних випадків за перший тиждень вересня зросло на 55%.

Видання зазначило, що "Пірола", або BA.2.86, є останнім штамом "Омікрону" і з'явилася цього літа. Цей варіант викликав занепокоєння у фахівців, оскільки має 34 мутації і може легко ухилятися від дії вакцини.

Доктор Рену Біндра, директор з інцидентів UKHSA, сказав: "Хоча у BA.2.86 є велика кількість мутацій у вірусному геномі в порівнянні з іншими циркулюючими в даний час варіантами коронавірусу, дані поки занадто обмежені, щоб зробити однозначні висновки про вплив цього вірусу на трансмісивність, тяжкість перебігу хвороби або його здатність ухилятися від вакцини".

При цьому, у зв'язку зі зростанням госпіталізованих, фахівцям вдалося точніше визначити симптоми нового штаму.

Нові симптоми "Піроли"

Найпоширеніші симптоми нового штаму включають нежить, головний біль, втому, чхання або біль у горлі.

Однак, часто присутні ще три симптоми: діарея, подразнення очей і висип.

Як відомо, у травні ВООЗ зняла з коронавірусу статус пандемії. Захворювання перейшло в категорію сезонних на рівні з грипом та іншими респіраторними вірусними інфекціями.

Влітку вчені виявили новий штам коронавірусу і присвоїли йому назву "Пірола". Новий різновид коронавірусу являє собою мутовану версію вже давно відомого штаму "Омікрон".
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 141 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]