phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

10:53
В якому віці планується перший візит до стоматолога

 

Чим раніше людина починає стежити за станом зубів, тим менше у неї надалі виникає проблем зі здоров'ям ротової порожнини. Але через те, що в досить ранньому віці діти не розуміють важливості величезної кількості життєвих аспектів, питання здоров'я їхніх зубів повністю залежить від батьків. Будь-яка дитяча стоматологія разом з досвідченими дантистами твердить, що величезна кількість захворювань утворюваних в дитинстві дуже важливо лікувати на ранніх стадіях, щоб не допустити запущених і хронічних станів.

Знайомство зі стоматологом - коли і чому?

Перше відвідування дитячого дантиста рекомендується здійснити приблизно у віці 6 місяців. Воно в більшій мірі розраховане не так на дитину, як на його батьків, яким лікар дасть необхідні рекомендації по догляду за ротовою порожниною дитини і за його першими зубами, які прорізаються. Також стоматолог розповість про всі нюанси, що стосуються залежності здоров'я порожнини рота і зубів дитини від її харчування.

Починаючи з віку 1-1,5 року огляд у стоматолога необхідний для того, що лікар зміг виявити (в разі його наявності) так званий пляшковий карієс. Подібні проблеми виникають в результаті занадто частого або можливого безперервного нічного годування молочком з пляшечки. Найперші зубки у дитини це її верхні різці, і як показує практика, вони досить швидко псуються з внутрішньої сторони. Батькам слід постійно оглядати зубки дитини на наявність почорнінь і систематично показуватися лікарю.

Починаючи з 2-х років, дитина знайомиться не тільки зі стоматологом, а й з гігієністом. У цьому віці у неї, як правило, прорізуються всі молочні зуби і її ротова порожнина вже цілком потребує порад і рекомендацій гігієніста.

У віці 3-х років і вище у більшості діток вже є практично всі молочні зуби - приблизно 20 штук. Якраз в цей період стоматолог може визначити чи є які-небудь проблеми з прикусом. І очевидно, що чим раніше лікар з'ясує про наявність можливих проблем, тим швидше вживе заходів щодо їх усунення.

Поради батькам при першому візиті дитячого стоматолога:

1. знайомство дитини з дантистом має бути максимально легким і не стресовим, тому перший візит повинен мати виключно ознайомчий характер, а не лікування складного запалення;

2. якщо батьки самі бояться лікарів, то ні в якому разі не мають розповідати про особисті фобії і неприємні відчуття, тому що це обов'язково проявиться і на дитині;

3. не буде зайвим заздалегідь пояснити дитині, що конкретно буде відбуватися в кабінеті або навіть показати якийсь інформативний дитячий ролик про стоматологію;

4. для того, щоб малюк відчував себе спокійно дозвольте йому взяти з собою улюблену іграшку, якщо вона звичайно не принесе незручностей стоматологу в процесі роботи.

Як прищепити дитині любов до гігієни зубів

Батьки в першу чергу є для дитини правильною моделлю поведінки. Саме тому якщо ви хочете, щоб діти ретельно піклувалися про ротову порожнину, то, перш за все, самі дотримуйтесь усіх важливих гігієнічних норм і правил, а також намагайтеся побільше розповідати дітям корисну інформацію про догляд за зубами, діліться власним набутим досвідом і навичками.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 858 | Додав: radymo | Теги: візит, діти, стоматолог, Дантист | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]