phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:13
ВООЗ розробила нові рекомендації щодо щеплень - вакцинації проти COVID-19
Всесвітня організація охорони здоров’я оновила рекомендації щодо вакцинації від коронавірусу. Зміни були зроблені після врахування імунітету, який багато людей виробили через вакцинацію або інфекцію.

Переглянуті рекомендації включають три рівні класифікації - високий, середній і низький. Рівень групи визначає її місце в списку пріоритетів вакцинації.

До "високопріоритетної" групи

Входять медичні працівники, люди похилого віку, люди з хронічними захворюваннями, такими як діабет і хвороби серця, люди з ослабленою імунною системою та вагітні жінки.

Експерти рекомендують, щоб люди цієї групи отримували додаткову планову ревакцинацію через шість або 12 місяців після останньої вакцинації.

До групи "середнього пріоритету"

Входять здорові дорослі віком до 60 років, а також діти та молоді люди з основними захворюваннями. Особам у цій групі рекомендовано отримати лише першу серію ревакцинацій. Експерти кажуть, що додаткові бустери безпечні, але вони зазначають, що користь для здоров’я людей від їх прийому є "порівняно низькою".

Групу "низького пріоритету"

Становлять здорові діти та підлітки. Експерти кажуть, що залишать рішення про вакцинацію цієї групи на розсуд кожної країни.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 128 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]