phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

15:07
Загострення геморою - 10 причин
З гемороєм можна вести війну у вигляді радикального хірургічного лікування або підтримувати тихе "перемир’я", при якому хвороба не буде турбувати людину довго, якщо він дотримується запобіжних заходів. І ось найпоширеніші помилки, які ведуть до загострення геморою.

1. Тривале сидяче положення. Добре відомо, що застій крові в області таза сприяє загостренню геморою. А цей застій утворюється в результаті тривалого перебування в сидячому положенні. Ще гірше, якщо ви маєте зайву вагу. Ось чому дуже важливо регулярно вставати і розминатися, якщо у вас сидяча робота.
 
2. Підйом важких предметів. Якщо ви почали регулярно відвідувати спортзал, то це піде на користь здоров’ю. Але не перестарайтеся з вагами. Вам необхідно уникати підйому тяжкості, так як тим самим ви надаєте підвищений тиск на гемороїдальні вузли (особливо це стосується присідань зі штангою). А ось помірні навантаження корисні при геморої.
 
3. Ігнорування запорів або діареї. При хронічних запорах відбувається формування нових гемороїдальних вузлів. Ще одним екстремальним порушенням є діарея, яка також може привести до загострення геморою і погіршення симптомів. Для боротьби з цими розладами ведіть харчовий щоденник, щоб розуміти, які продукти призводять до виникнення проблем.
 
4. Погана гігієна. Приймайте душ щодня, використовуйте інтимний душ замість традиційного туалетного паперу, якщо це можливо.
 
5. Високий рівень стресу.
Якщо ви обожнюєте свою відповідальну роботу, яка викликає підвищення рівня стресу, то вам необхідно частіше брати час на відпочинок. В іншому випадку, вас чекає загострення геморою.
 
6. Надлишок проносних.
Гастроентерологи часто виписують проносні для полегшення симптомів геморою або вузлів. Але ці препарати не треба приймати довше тижня.
 
7.Читання в туалеті. Величезна кількість людей тримають в туалетах книги, газети або користуються смартфонами і планшетами для читання. Але в цій кімнатці можна проводити довше 10-15 хвилин, якщо ви не хочете загострень симптомів геморою.
 
8. Надлишок кави. Подібно алкоголю кава викликає зневоднення і роздратування оболонки шлунка. Кофеїн також є провідною причиною запорів, тому скоротіть його вживання.
 
9. Терпіння.
Сфінктер подарований людині для того, щоб стримувати позиви кишечника, але не можна цим зловживати. Якщо природа вимагає свого, вирушайте в туалет. Тривалий тиск на сфінктер і м’язи анального отвору небезпечні в вашому положенні.
 
10. Боязнь операції. У деяких випадках, незважаючи на всі вжиті заходи, геморой протікає дуже важко, і його симптоми не проходять. Вам необхідно звернутися до хірурга для радикального лікування, а не намагатися терпіти біль.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 127 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]