phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:28
Запальні процеси в організмі полегшує вітамін D
вітамін D Нещодавно вчені отримали уявлення про те, як вітамін D зменшує запалення, викликане імунними клітинами, що може мати відношення до реакцій організму під час важкої форми COVID-19.

"Наша робота демонструє механізм, за допомогою якого вітамін D зменшує запалення, викликане Т-клітинами. Це важливі клітини імунної системи, які беруть участь в імунній відповіді на інфекцію, що викликає COVID-19. Подальші дослідження, особливо клінічні випробування та тестування у пацієнтів, необхідні, перш ніж це можна буде прийняти як варіант лікування". – сказав доктор Каземян, один з авторів дослідження.

Попередні дослідження показали здатність вітаміну D зменшувати запалення, викликане Т-клітинами, характерними для найважчих і небезпечних випадків COVID-19.

Каземян і його команда почали з вивчення того, як віруси впливають на клітини легенів. Виявивши, що віруси можуть запускати біохімічний шлях, відомий як імунна система комплементу, дослідники почали шукати способи порушити цей шлях і полегшити подальше запалення.

У пацієнтів з COVID-19 прозапальна фаза клітин активна через недостатню кількість вітаміну D в організмі, або через те, що реакція клітини на вітамін D була аномальною. У цьому випадку, дослідники стверджують, що додавання вітаміну D до існуючих методів лікування у вигляді призначеного висококонцентрованого внутрішньовенного метаболіту може додатково допомогти людям одужати від інфекцій COVID.

"Ми виявили, що вітамін D — його спеціалізована форма, а не та, яку можна придбати в аптеці — має потенціал зменшити запалення", — сказав Каземян.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 271 | Додав: radymo | Теги: користь, організм, Вітамін D | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]