phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

13:12
Зменшують ризик розвитку деменції червоне вино та кава: дослідження
Овочі та фрукти завжди повинні бути на столі. Але у літніх людей – особливо. Згідно з 12-річним дослідженням іспанських учених, багаті рослинами харчові продукти знижують ризик розвитку когнітивних здібностей та недоумства.

В експерименті взяли участь 842 учасники віком 65 років і старші. Вчені проаналізували взаємозв'язок між метаболізмом харчових компонентів, мікробіотою кишківника, ендогенним метаболізмом та когнітивними порушеннями. Як виявилося, когнітивні функції (до них відносяться: пам'ять, мова, концентрація уваги та ін.) допомагає захистити ряд продуктів, багатих на поліфеноли. У тому числі вчені назвали такі фрукти (яблука, апельсини, гранати), ягоди, гриби, напої (какао, кава, червоне вино, зелений чай).

Солодке – шкідливо!

Аналіз зразків плазми учасників показав, що деякі метаболіти пов'язані з прогресуванням когнітивних порушень і деменції, а інші – ні. За словами провідного автора дослідження, професора, так, кава і какао мають захисний профіль, сахарин прискорює небажані процеси.

– Збільшення споживання фруктів, овочів забезпечує нас цінними поліфенолами та іншими біологічно активними сполуками. Вони допомагають знизити ризик погіршення когнітивних функцій, які спричиняє процес старіння, – каже вона.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 298 | Додав: adminA | Теги: деменція, червоне вино, кава | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]