phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

13:01
Зміцнюють імунну систему під час пандемії три прості звички

Американський вчений, директор факультету імунології Університету Пенсільванії Е. Джон Уерр, рекомендує практикувати прості звички, щоб зміцнити імунну систему і підвищити захист організму від інфекцій. Під час пандемії це особливо важливо, підкреслює фахівець.

Дотримуватися режиму сну

Сон достатньої довжини дає можливість тілу відновити свої сили: організму необхідно спати не менше семи годин на добу. За словами Уерр, сон – найважливіший показник сильної імунної системи. Згідно з дослідженням, опублікованим в журналі Sleep, люди, які сплять щодня шість годин і менше, в чотири рази частіше хворіють на застуду при контакті з вірусом, ніж люди, які сплять сім годин або більше.

Вживати їжу багату магнієм

Одна з кращих харчових звичок під час пандемії – контролювати кількість мінералів у своїй раціоні. Магній допомагає тілу і мозку розслабитися, сприяє гарному і спокійного сну, який, як уже було сказано вище, дуже важливий для зміцнення імунної системи. Також дана речовина дозволяє краще справлятися зі стресом і напругою, якими супроводжується коронавірусна пандемія.

Тримати спальню прохолодною

Температура 18-19 градусів сприяє швидкому засипанню і більш спокійного сну – на наступний день ви відчуєте себе набагато свіжіше і краще. Завжди провітрюйте кімнату перед сном і вимикайте в ній всі електронні пристрої. Чим комфортніший сон, тим активніше тіло очищається від всіх можливих патогенів, що підсилює його захисні ресурси, зазначає вчений.

«Імунна система не зміцнюється відразу: якщо хтось захворів, немає сенсу братися пити вітаміни. Але внісши певні зміни в спосіб життя, і дотримуючись їх день у день, ви можете допомогти своїй імунній системі поліпшити захисний потенціал напередодні осіннього сезону посилення хвороб», – підкреслив дослідник зі США.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 442 | Додав: adminA | Теги: Імунна система, три прості звички, пандемія, зміцнення | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]