phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:55
Зниження імунітету - 5 популярних причин
Організм людини має два види імунітету, вроджений та набутий.

Причини зниження імунітету

Вроджений імунітет є у людини від народження – це набір нейтрофілів, моноцитів та природних кілерів, а також інших захисних функцій, що формуються у період внутрішньоутробного розвитку.

Щодо набутого імунітету, його потрібно формувати. Це означає, що організм повинен зіштовхуватись з різними патогенами, збудниками хвороб, виробляти антитіла та набувати пам'яті про такий спосіб боротьби з інфекціями.

У той же час, деякі фактори, присутні в житті людини, можуть сприяти зниженню імунітету, тобто послабленню його здатності чинити опір хвороботворним збудникам, ослаблення його імунної пам'яті.

Існує п'ять ключових причин низького імунітету:

1. Стрес. Імунітет стає вразливим, якщо людина постійно стресує.

2. Нестача вітаміну D. Цей вітамін є природним регулятором уродженого та набутого типів імунітету.

3. Нестача цинку. Процеси формування імунітету залучають цинк, також він необхідний, щоб перешкодити розвитку стрептококів у легенях.

4. Низький рівень вітаміну А. За словами медиків, цей вітамін організм використовує для формування внутрішнього захисного шару в дихальній системі, яка при його дефіциті зазнає частих інфекцій.

5. Дефіцит вітаміну С. Він посилює захист організму від патогенних бактерій, внаслідок нестачі вітаміну виникає схильність до бактеріальних інфекцій.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 218 | Додав: adminA | Теги: причини, зниження імунітету | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]