phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:24
Зниження кількості солі в раціоні: користь
сіль раціон Люди, які страждають на серцеву недостатність і зменшують вживання натрію – кухонної солі, – живуть краще. Сольова "детоксикація" покращує якість життя таких пацієнтів та зменшує симптоми, але її не можна вважати панацеєю. Також вона не дасть гарантії, що людина із хворим серцем проживе довше. До такого висновку дійшли вчені Університету Альберти у Канаді.

У дослідженні взяли участь понад 800 пацієнтів з Канади, США та інших країн. Усі вони страждали від серцевої недостатності – синдрому, що виникає через погіршення насосної функції серця, що призводить до його нездатності ефективно перекачувати кров.

Половині учасників дали поради, як зменшити вживання солі та закликали їх відмовитись від оброблених харчових продуктів, а також готувати їжу вдома без солоних інгредієнтів. У результаті цій групі вживання солі знизилося загалом з 2217 мг щодня до 1658 мг. Учасники, яким не давали жодних рекомендацій, знизили кількість солі у раціоні до 2072 мг на день.

За час дослідження не було виявлено жодної різниці між двома групами у тому, скільки людей померло чи було госпіталізовано із проблемами серця. Проте вчені зазначають, що стан та якість життя учасників експерименту, які скоротили споживання солі, покращали.

Наразі дослідники продовжують працювати у початому напрямку: шукають способи виявлення пацієнтів, які найбільше виграють від дієти з низьким вмістом натрію. Вони також планують перевірити стан здоров’я учасників дослідження через 24 місяці та п’ять років. Можливо, нові дані можуть зазначити інші переваги обмеження солі.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 261 | Додав: radymo | Теги: кількість, користь, раціон, зниження, сіль | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]