phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:24
3 простих продукти для покращення здоров'я очей - якість зору
Існують різні фактори, що впливають на зір, починаючи від старіння та закінчуючи генетикою. У той час як при одних захворюваннях очей можуть допомогти лише окуляри або хірургічне втручання, за інших зір можна покращити, змінивши спосіб життя

Зміцнити здоров'я очей допоможе правильне харчування. Ключем до хорошого зору є продукти, багаті на вітаміни. Офтальмологи радять звернути увагу на листову зелень, горіхи та яйця.

Листова зелень

Вона багата на вітамін С і лютеїн. За словами вчених, вітамін бореться з вільними радикалами, що викликають різні ушкодження очей, а також уповільнює прогрес дегенерації жовтої плями. Лютеїн, у свою чергу, корисний для сітківки, відповідає за пильність і запобігає деяким віковим захворюванням органу зору.

Горіхи

Горіхи багаті білком, незамінними жирними кислотами та клітковиною. Крім того, вони містять вітамін Е, який, подібно до вітаміну С, є антиоксидантом, пов'язаним з більш повільним прогресуванням дегенерації жовтої плями. Крім того, він гальмує патологічні процеси вікової катаракти.

Яйця

Яйця – гарне джерело лютеїну та його ізомера зеаксантину. За словами лікарів, у людей, які отримують достатньо цих каротиноїдів, ризик розвитку вікових дегенеративних змін сітківки знижується на 50%.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 262 | Додав: adminA | Теги: 3 простих продукти, здоров'я очей, якість зору | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]