phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

16:51
3 ранніх ознаки, що попереджають про хворобу - ревматоїдний артрит
Дослідження, опубліковане в журналі British Society for Rheumatology, було направлено на те, щоб намітити шлях симптомів, пов’язаних з ревматоїдним артритом.

Пацієнтів з ревматоїдним артритом було опитано ретроспективно, щоб обговорити їх первісний досвід, що передує постановці діагнозу, з використанням спеціальної форми оцінки.

    Біль (97%),
    Набряк (73%)
    Жорсткість (52%)

«Ці симптоми зазвичай проявлялися в декількох суглобах і пізніше були описані як початкові симптоми ревматоїдного артриту», – додали в дослідженні.

На жаль, від ревматоїдного артриту немає ліків, але можна допомогти зменшити запалення в суглобах, полегшити біль і запобігти або уповільнити пошкодження суглобів. Багато в чому цього можна домогтися, змінивши свій спосіб життя.

За даними Клініки Майо (США), рослинні дієти, багаті цільнозерновими, фруктами і овочами і з низьким вмістом насичених жирів, натрію і оброблених харчових продуктів, можуть допомогти зменшити симптоми, пов’язані з ревматоїдним артритом.

Інші ознаки, на які слід звернути увагу:

Біль у суглобах

Фонд артриту попереджає, що якщо ви страждаєте від болю протягом шести тижнів або довше, це може бути першою ознакою того, що у вас розвивається ревматоїдний артрит.

Ранкова скутість

Якщо ви страждаєте від цього протягом 30 хвилин або довше вранці, це може бути ознакою того, що у вас розвивається захворювання.

Уражено більше одного суглоба

Якщо біль локалізується більше ніж в одному місці, наприклад на двох різних пальцях, це ще одна ознака того, що у вас може бути ревматоїдний артрит.

Уражаються дрібні суглоби

Якщо суглоби зап’ястя, кистей і стоп стають хворобливими, це може бути ранньою ознакою ревматоїдного артриту.

Одні і ті ж суглоби уражені з обох сторін тіла

Якщо суглоб на одній стороні тіла болить, а використовувати той же суглоб на іншій стороні тіла також боляче, це може бути ознакою ревматоїдного артриту.

Серед цих ранніх попереджувальних знаків Фонд артриту зазначає, що багато людей можуть також відчувати «втому, втрату апетиту і субфебрильну температуру», коли у них починає розвиватися захворювання.
 
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 375 | Додав: adminA | Теги: ревматоїдний артрит, ознаки | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]