phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

06:45
5 фактів про піцу, які приголомшують

піца маргарита Сьогодні доставка піци в Луцьку користується шаленою популярністю. Різноманіття смаків здатне вразити навіть досвідчених гурманів, а розумна вартість робить італійський смаколик доступним для будь-кого. Сучасні виробники працюють в умовах високої конкуренції, що мотивує їх невпинно вдосконалювати рівень сервісу та розширювати асортимент.

Швидка доставка піци допоможе вам перетворити навіть буденне меню на маленьке свято. Запашний, смачний та яскравий італійський коржик створює відчуття урочистості та незвичності. Споживання легендарної піци подарує ще більше насолоди, якщо дізнатися цікаві факти про неї. Саме тоді ця страва для багатьох перетворюється з популярного фастфуду на справжній витвір мистецтва. Що ж цікавого можна дізнатися про Pizza Italiana?

  1. 1. Вік піци – понад 1000 років. Вперше назва всенародного смаколику з’явилася у далекому 997 році. Згадка про неї знайдена на південному узбережжі Італії. Завдяки цьому саме піцу вважають однією з найстаріших італійських страв. У прадавньої піци було зовсім мало спільного з сучасною рецептурою. Скромна випічка мала вигляд сіруватого коржика з начинкою зі свіжих томатів.

  2. 2. Багато «зірок» починали кар’єру з піци. Вони були працівниками піцерій і сьогодні не соромляться зізнатися в цьому. Серед найвідоміших селебріті – колишній касир піцерії Стівен Болдуін та кур’єр служби доставки Жан-Клод Ван Дамм. Недарма ж італійці називають піцу смачним сонечком та символом щастя.

  3. 3. Гавайську піцу створив грек. Це сталося у 1962 році на території… Канади. За рекордно короткий час народжений Семом Панопулосом рецепт став неймовірно популярним. Вишукане поєднання шинки, сиру та ананасу нікого не залишить байдужим – крім самих італійців. Як не дивно, вони не оцінили гастрономічної магії гавайського смаку. В Італії майже ніде його не готують.

  4. 4. Винайдено 3-D принтер для піци. Поки що це простий прототип для «друку» смаколика за нетрадиційним рецептом. У ньому соус замінює кетчуп, а замість рикотти беруть вершковий сир. Незважаючи на це, головним дегустаторам страви – космонавтам, вона дуже сподобалася. На думку експертів, через десятиріччя такий піцо-принтер буде звичайним кухонним обладнанням у кожному помешканні.

  5. 5. Їжа бідняків стала королівською. Традиційна Pizza Italiana містить лише 3 складових: борошняний корж, оливкову олію та помідори. Це була їжа найбідніших верств населення, аж поки королеві Маргариті не заманулося її скуштувати. Склад королівського коржика кухарі урізноманітнили томатним соусом та сиром моцарела. Королева прийшла у такий захват, що прийняла рішення націоналізувати піцу. Сьогодні піца Маргарита вважаться однією з кулінарних фаворитів: https://lapiec-pizza.lt.ua/ . Замовити її можна у будь-якому місті України.

Піца – це універсальна страва, яка доречна завжди. Вона допоможе не тільки побалувати себе розкішним калейдоскопом смаків, але й подарує вільний час для спілкування з друзями або затишного відпочинку.

Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 384 | Додав: radymo | Теги: факт, піца | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]